[B] dzienne światła LED
-
Woytas
dandi, to to ja mam w zestawie, Ze tak się podłącza zestaw też wiem ale mnie zastanawia sposób podłączenia taki jak opisałem wyżej. Najprawdopodobniej podłącze to tak jak opisałeś (bo najszybciej i najłatwiej), po prostu zastanawia mnie jak to ten mój znajomy zrobił.
Co do Twojego opisu to powiedz mi jeszcze jedno.
Rozumiem, że jak to nazwałeś, ta paczka papierosów ma w sobie jakiś moduł, który oszukuje kompa i nie wywala błędów.
Co do Twojego opisu to powiedz mi jeszcze jedno.
Rozumiem, że jak to nazwałeś, ta paczka papierosów ma w sobie jakiś moduł, który oszukuje kompa i nie wywala błędów.
-
dandi
błędów mi nie wykrywa a sprawdzałem zaraz po montażu i około miesiąc później też nie pokazało błędów pewnie dla tego że lampy podłączone są bezpośrednio pod akumulator(według instrukcji),tak samo jak podłączymy bezpośrednio pod akumulator radio cb błędów też nie pokazuje a pobór prądu jest wiele większy niż przy ledach.
ten włącznik/wyłącznik automatyczny "wielkości paczki od papierosów" według mnie służy jedynie do załączania i wyłączania lamp przy odpowiednim napięciu.
ledy zamontowałem w kratce halogenu,było ciężko bo za wiele miejsca tam nie ma i musiałem wyciąć jeden z poprzecznych plastików w kratce żeby lampy weszły.
największy problem był z ustawieniem lamp tak aby świeciły na wprost bo te kratki montowane są pod kątem
.
jeden koniec lampy(ten bliżej halogenu) jest równo z zewnętrzną powierzchnią kratki natomiast drugi koniec lampy znajduje się lekko wewnątrz kratki (około 3 cm głębiej),gdy próbowałem zamontować inaczej to świeciły mi trochę na boki a nie na wprost.
stojąc 1 metr przed autem już widać że świecą więc zamontowanie jednego końca lampy nieco głębiej w kratce nie osłabiło ich świecenia.
w obecnej chwili jestem atakowany przez jakiegoś wstrętnego wirusa ale jak już się uporam z chorobą to postaram się zrobić zdjęcia
ten włącznik/wyłącznik automatyczny "wielkości paczki od papierosów" według mnie służy jedynie do załączania i wyłączania lamp przy odpowiednim napięciu.
ledy zamontowałem w kratce halogenu,było ciężko bo za wiele miejsca tam nie ma i musiałem wyciąć jeden z poprzecznych plastików w kratce żeby lampy weszły.
największy problem był z ustawieniem lamp tak aby świeciły na wprost bo te kratki montowane są pod kątem
jeden koniec lampy(ten bliżej halogenu) jest równo z zewnętrzną powierzchnią kratki natomiast drugi koniec lampy znajduje się lekko wewnątrz kratki (około 3 cm głębiej),gdy próbowałem zamontować inaczej to świeciły mi trochę na boki a nie na wprost.
stojąc 1 metr przed autem już widać że świecą więc zamontowanie jednego końca lampy nieco głębiej w kratce nie osłabiło ich świecenia.
w obecnej chwili jestem atakowany przez jakiegoś wstrętnego wirusa ale jak już się uporam z chorobą to postaram się zrobić zdjęcia
Ostatnio zmieniony 07 sie 2010, 11:46 przez dandi, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Woytas
tak samo ma ten mój znajomek też strona wewnętrzna jest schowana nieco głębiej i wygląda O.K.dandi pisze:jeden koniec lampy(ten bliżej halogenu) jest równo z zewnętrzną powierzchnią kratki natomiast drugi koniec lampy znajduje się lekko wewnątrz kratki (około 3 cm głębiej)
Wracając do tematu, w takim razie też tak zamontuję i nie będę się bawił w ingerencje w softa. Najbardziej "bezobsługowa" metoda.
dzięki i pozdrawiam
-
ronin
-
Anony Mous
-
Woytas
-
ronin
-
kwazaar
-