Zafira B OPC - Radom
Moderator: Tunio999
-
- Świeżak
- Imię: Damian
- Auto: Zafira OPC
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Zafira B OPC - Radom
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-zafi ... DbYbw.html
VIN: W0L0AHM7667036342
Niestety kawałek drogi mam a wyprawę mogę zaplanować dopiero pod koniec tygodnia może ktoś do tego czasu mnie uświadomi czy warto, może oglądał albo zna temat.
Niestety kawałek drogi mam a wyprawę mogę zaplanować dopiero pod koniec tygodnia może ktoś do tego czasu mnie uświadomi czy warto, może oglądał albo zna temat.
- huubii
- Zafiromaniak
- Imię: Hubert
- Auto: Opel Zafira B 1.9cdti 180KM/380Nm
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Niestety, dekoder wyrzuca, że jest błędny VIN. [emoji17]Venom1719 pisze:
Poproś sprzedawcę o jego weryfikację [emoji6]
PS. Ogólnie ogłoszenie dość długo wisi, jak kupowałem w lutym swoją to już była[emoji848]
Ostatnio zmieniony 05 lip 2020, 11:21 przez huubii, łącznie zmieniany 1 raz.
Zafira B by huubii&nusia: https://zafiraklub.org/viewtopic.php?f=87&t=30928
Te czyste silniczki... nie przesądza wiadomo ale taka to metoda.Venom1719 pisze:https://www.otomoto.pl/oferta/opel-zafi ... DbYbw.html
i jeszcze Radom...Urlich pisze: ↑05 lip 2020, 12:18Te czyste silniczki... nie przesądza wiadomo ale taka to metoda.Venom1719 pisze:https://www.otomoto.pl/oferta/opel-zafi ... DbYbw.html
-
- Świeżak
Podany błędny VIN, czysta komora silnika (może mechanik śniadanie na nim jadał) i Radom. Więc zamówiłem raport MotoCotroler'a i może znajomemu się uda wcześniej zobaczyć co to warte. Szału może nie będzie i zawsze coś do zrobienia, napewno coś klepane i malowane było byle nie zlepiony z trzech i pobijany jak kana od mleka. Silnika też od razu rozbierać nie mam ochoty no ale cóż nigdy niestety nie wiadomo to nie salon i trochę lat już mają te autka.
-
- Mieszkaniec
- Imię: Grzegorz
- Auto: Zafira B
- Oznaczenie silnika: Z18XER
VIN nie jest błędny. Ostatnio te ogólnodostępne dekodery Opla w internecie szwankują.
Wpisałem swój VIN, który jest na pewno dobry i też krzyczy, że błędny VIN.
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5
Coś jest nie tak z dekoderem.
tyle mam :
Opel Astra H
Znaczenie nr VIN:
Producent: General Motors
Płyta: Astra H
Model: Astra H
Nadwozie:
Kod nadwozia: M76
Rok modelowy: 2006
Fabryka: Luton, Wlk. Brytania
Numer seryjny: 036342
tyle mam :
Opel Astra H
Znaczenie nr VIN:
Model: Astra H
Nadwozie:
Kod nadwozia: M76
- Czesław
- Zafiromaniak
- Imię: Czesław
- Auto: Meriva B 1,4 120 KM
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Nel
Nie wszystko się zgadza w opisie np. pisze tylne szyby elek. a są korbki lusterko fotochromatyczne jest jedno a pisze że boczne no ale to szczegóły wygląda całkiem nieźle szkoda tylko że ten motor taki wypucowany
czesiek_ze
- huubii
- Zafiromaniak
- Imię: Hubert
- Auto: Opel Zafira B 1.9cdti 180KM/380Nm
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Czasem za którymś razem "zaskoczy" - mój wchodzi bez problemu. [emoji57]Umpero pisze:VIN nie jest błędny. Ostatnio te ogólnodostępne dekodery Opla w internecie szwankują.
Wpisałem swój VIN, który jest na pewno dobry i też krzyczy, że błędny VIN.
Nic jednak nie zastąpi obejrzenia auta [emoji6]
Zafira B by huubii&nusia: https://zafiraklub.org/viewtopic.php?f=87&t=30928
-
- Świeżak
Wybieram się w sobotę na oględziny, i teraz pytanie jakieś sczególne wskazówki na co zwrócić uwagę w tych modelach? Oraz czy oznaczenie silnika będzie widoczne czy jest gdzieś bardzo ukryte?
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5
Lepiej nie jedź sam ze Twoją wiedzą
Oznaczenie silnika jest bardzo ukryte. Nie dasz rady go zobaczyć. Nawet w różowych okularach z filtrem podczerwieni oraz zmienną fazą ostrości.
A tak na poważnie to nie ma widocznych oznaczeń silnika.
dowiesz się jedynie z numeru VIN, który nadal pokazuje że to jest ... Astra H
po zmianie "błędu" w numerze VIN jest już Zafira, ale dalej mało info.
VIN: W0L0AHM7567036342
Opel Zafira B
5-drzwiowy minivan
Znaczenie nr VIN:
Model: Zafira B
Nadwozie: 5-drzwiowy minivan
Kod nadwozia: M75
Ostatnio zmieniony 10 lip 2020, 14:37 przez Sebu$, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Świeżak
Wiedza wiedzą numer VIN numerem a co tam jest wlożone po 15 latach i polskich Januszy biznesu to drugie i przez to pytam w niektórych samochodach można zobaczyć oznaczenia silnika jak sie wie gdzie szukać, fakt przeważnie jest to gdzieś głęboko na kadłubie silnika niestety. Ale każdy model ma swoje tajemnice znaki szczegolne i rzeczy na które warto zwrócić uwagę a dopiero zaczynam z Oplem i OPC to fakt a pytam bo silniki Z20leh są droższe i mniej dostępne od swoich nieco słabszych braci którymi są zastępowani bo taniej. I spokojnie nie jadę sam a samochód jest już prześwietlony ale napewno nie przez osoby znające się na mocniejszych opelkach.
-
- Mieszkaniec
- Imię: Grzegorz
- Auto: Zafira B
- Oznaczenie silnika: Z18XER
W podpisie widzę, że masz już ZB OPC. Po co Ci druga ?Venom1719 pisze: ↑10 lip 2020, 15:52 Wiedza wiedzą numer VIN numerem a co tam jest wlożone po 15 latach i polskich Januszy biznesu to drugie i przez to pytam w niektórych samochodach można zobaczyć oznaczenia silnika jak sie wie gdzie szukać, fakt przeważnie jest to gdzieś głęboko na kadłubie silnika niestety. Ale każdy model ma swoje tajemnice znaki szczegolne i rzeczy na które warto zwrócić uwagę a dopiero zaczynam z Oplem i OPC to fakt a pytam bo silniki Z20leh są droższe i mniej dostępne od swoich nieco słabszych braci którymi są zastępowani bo taniej. I spokojnie nie jadę sam a samochód jest już prześwietlony ale napewno nie przez osoby znające się na mocniejszych opelkach.
- ryba1
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysiek
- Auto: Zafira B 381KM/507NM
- Model: OPC
Tu zabrać kogoś kumatego bo zwykły mechanik nie sprawdzi wszystkiego bo po prostu nie będzie wiedział.Venom1719 pisze: ↑10 lip 2020, 15:52 Wiedza wiedzą numer VIN numerem a co tam jest wlożone po 15 latach i polskich Januszy biznesu to drugie i przez to pytam w niektórych samochodach można zobaczyć oznaczenia silnika jak sie wie gdzie szukać, fakt przeważnie jest to gdzieś głęboko na kadłubie silnika niestety. Ale każdy model ma swoje tajemnice znaki szczegolne i rzeczy na które warto zwrócić uwagę a dopiero zaczynam z Oplem i OPC to fakt a pytam bo silniki Z20leh są droższe i mniej dostępne od swoich nieco słabszych braci którymi są zastępowani bo taniej. I spokojnie nie jadę sam a samochód jest już prześwietlony ale napewno nie przez osoby znające się na mocniejszych opelkach.