Mocowanie gniazda 12V w 2 rzędzie

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
celius

Mocowanie gniazda 12V w 2 rzędzie

#1 Post autor: celius »

Dziś chciałem poprawić luźne gniazdo 12V przy 2 rzędzie siedzeń. Wyjąłem to i nie wiem jak to włożyć aby się trzymało. Wchodzi luźno i nie ma jak tego zaczepić. Czegoś brakuje ??

Obrazek Obrazek
Deleted User 21664

#2 Post autor: Deleted User 21664 »

celius pisze: 14 lip 2020, 12:30 Dziś chciałem poprawić luźne gniazdo 12V przy 2 rzędzie siedzeń. Wyjąłem to i nie wiem jak to włożyć aby się trzymało. Wchodzi luźno i nie ma jak tego zaczepić. Czegoś brakuje ??

Obrazek Obrazek
Standardowe powinno na wcisk wejść i się zaklinować - zwróć uwagę na wycięcie w otworze maskownicy.

Ja u siebie zamontowałem takie coś:
Obrazek
Ostatnio zmieniony 14 lip 2020, 13:04 przez Deleted User 21664, łącznie zmieniany 1 raz.
celius

#3 Post autor: celius »

Dzięki, ale ja potrzebuję bardziej gniazdo 12V niż ładowarkę USB. Oki to wezmę klejem na ciepło przymocuję :)
Deleted User 21664

#4 Post autor: Deleted User 21664 »

celius pisze: 14 lip 2020, 13:07 Dzięki, ale ja potrzebuję bardziej gniazdo 12V niż ładowarkę USB. Oki to wezmę klejem na ciepło przymocuję :)
Mam takie na zbyciu
Obrazek

- gniazdo zapalniczki 12v. Jeśli chcesz, jutro jestem w Poznaniu to mogę Ci sprezentować :)
celius

#5 Post autor: celius »

Spoko dało radę klejem na ciepło.

Dostałem info z innego źródła, że w gnieździe powinny być zatrzaski, czyli zostały ułamane.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”