Problem z domykaniem/zamykaniem szyb!!!!

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
ronin

#61 Post autor: ronin »

miałczyk76 pisze:Jak ktoś ma skrzynkę skrzynkę bezpieczników w bagażniku to na 100% ma domykanie i otwieranie szyb z pilota :mrgreen:
Jak nie działa to TECH2 i podobno OP-Com .Ja aktywowałem TECH 2 :P
Szukałem w menu OP-COM'a i nigdzie nie znalazłem, czyżbym jednak nie miał modułu komfortu ? W jakim module to powinno być - w IPC, UEC ? W EHU (moduł multimedialny)znalazłem "Aktywacja zabez. p. włamaniowego" - czy ktoś wie do czego to służy ?

Mihó

#62 Post autor: Mihó »

To chodzi o logowanie. Nie dotykaj.

Domykanie szyb z pilota programujesz w REC. Tylko TECH 2

ronin

#63 Post autor: ronin »

Mihó pisze:To chodzi o logowanie. Nie dotykaj.

Domykanie szyb z pilota programujesz w REC. Tylko TECH 2
Dzięki :)

dneo

#64 Post autor: dneo »

A mi wczoraj udalo sie ustawic taka opcje op comem.

ps.
sorki, ze bez polskich literek ale na vitualPC nie chca sie wbijac.

tico0

#65 Post autor: tico0 »

dneo pisze:A mi wczoraj udalo sie ustawic taka opcje op comem.
To bardzo fajnie tylko mógłbyś napisać od razu w jakiej zakładce co i jak zrobiłeś. Jest tu mnóstwo ludzi tym zainteresowanych.... :>

dneo

#66 Post autor: dneo »

dziś wieczorem spróbuje dorzuć kolejne kroki z menu.

dneo

#67 Post autor: dneo »

niestety wieczorem nie udało mi sie zejść z kompem do auta.
Póki co podpowiem jak do tego doszedłem, co nie było w sumie trudne.
Wcześniej, ktoś na forum napisał, że jak się ma skrzynkę bezpieczników w bagażniku to i powinien być ten moduł komfortu.
U mnie jest. Więc łażąc po różnych menu w op-com'ie trafiłem na (jak to sie dokładnie nazywało...) tylny moduł elektroniczny, nie pamiętam ale skrót to był REC.
Tam najpierw w menu testów znalazłem możliwość zrobienia testu komfortowego zamykania/otwierania - o dziwo szyby pojechały w dół a potem w gore.
Jak się upewniłem wszedłem w menu programowanie i chyba na drugim ekranie znalazłem właśnie komfortowe zamykanie/otwieranie - było 'nie występuje' , zmieniłem na (nie pamiętam dokładnie) ale tylko jedna opcja została do wyboru.
Wcisnąłem programuj, pojawił sie komunikat, że sterownik poprawnie zaprogramowany.
Wciągnąłem kluczyk ze stacyjki i nacisłnąłem pilota i... test się udał. ;)

tico0

#68 Post autor: tico0 »

Programujemy to dokładnie jak napisał kolega dneo
Moduł REC robimy test w zakładce "test komfortowe zamykanie" i jak dzaiała to przechodzimy do PROGRAMOWANIA do zakładki "konfiguracja wariantów programu" aby wejść trzeba podać SECURITY CODE potem wybieramy komfortowe zamykanie- wybieramy na występuje kikamy programowanie powinien wyskoczyć komunikat sterownik został poprawnie zaprogramowany i cieszymy się :lol: domykaniem i otwieraniem szybek z pilota...... dzięki kolego dneo że to znalazłeś.
Moim zdaniem można to zaprogramować w każdej ZB w której jest moduł REC z tyłu.....

CHRIS7779
Debiutant
Model:

#69 Post autor: CHRIS7779 »

A możesz wrzucić fotkę twojej skrzynki lub opisać ją na podstawie fotki Ronina.
ZAFIRKA B 1.9 CDTI '06 - 6,8L /100km

tico0

#70 Post autor: tico0 »

CHRIS7779 pisze: lub opisać ją na podstawie fotki Ronina.
Na pierwszy rzut oka wygląda tak samo łacznie z modułem do haka bo go posiadam.
Jak już raz napisałem myślę że każda ZB która ma taki moduł REC można zaprogramować domykanie szybek. Tym bardziej że ja z tyłu mam "korbki" i moja wersja nie ma specjalnych wodotrysków.....

kicaj

#71 Post autor: kicaj »

ja nic nie wiem czy mam modul komfortu ale udalo mi sie zaprogramowac szyby z pilota

Anony Mous

#72 Post autor: Anony Mous »

Moduł to ja mam...ale bez car pass nic nie zrobie.
Serwis ( opel mucha mikołów) życzy sobie 150 PLN....za sciagniecie tych kodów
Pozdrawiam

ronin

#73 Post autor: ronin »

Mnie się udało OP-COM'em ale nie do końca - tzn. domyka (i otwiera) mi tylko szybę kierowcy. WTF ? :/

kicaj

#74 Post autor: kicaj »

ronin, a masz szybe zaprogramowana?
nie odlaczales ostatnio akku?

ronin

#75 Post autor: ronin »

kicaj pisze:ronin, a masz szybe zaprogramowana?
nie odlaczales ostatnio akku?
Odłączałem - mam ten znany problem ze sterownikiem poduszki co to podsufitka nie chce zgasnąć. A jak spr. czy szyba jest zaprogramowana ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”