na szrocie z vectry c kupisz który pasuje do zośki, w tamtym roku za 30 zł kupiłem i drzwi gadają do dziśjarecki69 pisze:ja mam w drzwiach kierowcy również zajechany ogranicznik. Niestety ale założyłem kupione drzwi wraz z ogranicznikiem , a mój - dobry , wywiozłem na złom i teraz muszę poszukać dobrego bo to strzelanie mnie doprowadza do szału po mału
[B]ogranicznik do drzwi
-
- Przeglądacz
- Imię: Marek
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: CDTI
- paweldm
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Peugeot 308SW
- Model: P308
- Oznaczenie silnika: A20DTH
Polecam przeprowadzić operację jak ja. Po dwóch miesiącach od zabiegu, wszystko działa jak trzeba.
Jest Peugeot 308SW 2.0Bluehdi i Meriva B 1.7cdti
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
Była Zafira A 1.8 16v lpg i B 2.0 Turbo +lpg oraz zastawa, polonez, tempra, espace II i IV omega B, tigra, C3, C4 Grand Picasso, Outlander II, Berlingo III, Astra J 2.0cdti, Peugeot 308
- Robert LTM
- Zafiromaniak
- Imię: Robert
- Auto: Opel Zafira B 1.9CDTI SPORT
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
zrobiłem jak wskazałeś i... nastała ciszapaweldm pisze:Polecam przeprowadzić operację jak ja. Po dwóch miesiącach od zabiegu, wszystko działa jak trzeba.
teraz chodzą ciszej niż reszta drzwi przy okazji rozbiórki resztę też ogarnę tak w razie ,,w''
Ostatnio zmieniony 18 lip 2016, 21:58 przez Robert LTM, łącznie zmieniany 1 raz.
- oki
- Mieszkaniec
- Imię: Darek
- Auto: Zafira B 2.0 Panorama
- Oznaczenie silnika: Z20LER
Temat trochę stary ale może komuś ta informacja się przyda.
Ogranicznik z Astry H jest odrobinę inny ale pasuje przynajmniej w przednie drzwi. Nic nie ociera działa jak należy. Jest ten sam na prawą i lewą stronę.
Nowy oryginał ok 230 zł w zamienniku 60-90 zł do Astry H nowy w zamienniku 28 zł.
Szkoda się w starym babrać.
Teraz zrobię podejście do tyłu chyba że ktoś już przetestował czy pasuje z Astry?
Ogranicznik z Astry H jest odrobinę inny ale pasuje przynajmniej w przednie drzwi. Nic nie ociera działa jak należy. Jest ten sam na prawą i lewą stronę.
Nowy oryginał ok 230 zł w zamienniku 60-90 zł do Astry H nowy w zamienniku 28 zł.
Szkoda się w starym babrać.
Teraz zrobię podejście do tyłu chyba że ktoś już przetestował czy pasuje z Astry?
- KAMUI
- Mieszkaniec
- Imię: Marcin
- Auto: Touran 1T3, Zafira B
Czy nie jest tak, że najczęściej padają teflonowe tuleje w ogranicznikach?
Ja poradziłem sobie tocząc takie na tokarce, wymiana i cisza podczas otwierania/zamykania i zatrzymują się tam, gdzie powinny.
Wcześniej prawie palce straciłbym, otwieram drzwi, chcę wysiadać a one zamykają się z powrotem.
Ja poradziłem sobie tocząc takie na tokarce, wymiana i cisza podczas otwierania/zamykania i zatrzymują się tam, gdzie powinny.
Wcześniej prawie palce straciłbym, otwieram drzwi, chcę wysiadać a one zamykają się z powrotem.
- KAMUI
- Mieszkaniec
- Imię: Marcin
- Auto: Touran 1T3, Zafira B
Mi się udało fartem znaleźć w bazie lokalnych ogłoszeń, ktoś sobie tak dorabiał( finansowo) i za parę groszy toczył z odpowiedniego materiału takie tuleje. pasowały idealnie.
- Ostap
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Ja pamiętam, że robiłem to z dwóch materiałów i docelowo chyba skończyłem robotę na manualnej tokarce
Gdzieś pewnie jeszcze mam zapasowe
Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Gdzieś pewnie jeszcze mam zapasowe
Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka