[B] - Ostap - ZB Z19DT 2006 DPF out AFL metro
- Ostap
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
A kto to gówno kupi?
Ciężko oddać coś za darmo po takim wkładzie i czasu i hajsu bo sprzedając nikt mi nie zapłaci tego co włożyłem
Jak na razie jeździ, jeść nie chce. Jak coś poważnego się zepsuje to poważanie też się zastanowię nad naprawą
Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
A kto to gówno kupi?
Ciężko oddać coś za darmo po takim wkładzie i czasu i hajsu bo sprzedając nikt mi nie zapłaci tego co włożyłem
Jak na razie jeździ, jeść nie chce. Jak coś poważnego się zepsuje to poważanie też się zastanowię nad naprawą
- Ostap
- Zafiromaniak
Oczywiście przed urlopem jeden dzień a błąd od silnika przepustnicy wyskoczył.
Standardowo w środku olej. Wyczyściłem i jest ok.
Standardowo w środku olej. Wyczyściłem i jest ok.
- Ostap
- Zafiromaniak
Ale w tym trupie nic już mnie nie zdziwi.
Błąd raz jest, raz nie ma.
Chyba 350 pęknie za przepustnicę po regeneracji.
Najlepsze jest to, że to wada fabryczna bo olej ścieka po wałku na elektronikę. Z drugiej strony tam nie powinno być oleju ale to opel i mogli to przewidzieć, że tam będzie
Jedno co zauważyłem po zdjęciu przepustnicy to bardzo czystą komorę po zaślepieniu tego syfu egr. Tak powinien wyglądać dolot a nie papka.
Z oplem nigdy się nie nudzisz szczególnie, że w niedzielę jadę na wakacje a w trybie serwisowym to tak średnio ale spalanie byłoby 5L
Ale w tym trupie nic już mnie nie zdziwi.
Błąd raz jest, raz nie ma.
Chyba 350 pęknie za przepustnicę po regeneracji.
Najlepsze jest to, że to wada fabryczna bo olej ścieka po wałku na elektronikę. Z drugiej strony tam nie powinno być oleju ale to opel i mogli to przewidzieć, że tam będzie
Jedno co zauważyłem po zdjęciu przepustnicy to bardzo czystą komorę po zaślepieniu tego syfu egr. Tak powinien wyglądać dolot a nie papka.
Z oplem nigdy się nie nudzisz szczególnie, że w niedzielę jadę na wakacje a w trybie serwisowym to tak średnio ale spalanie byłoby 5L
- Kocur
- Zafiromaniak
- Imię: Mariusz
- Auto: Opel Zafira B OPC
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Przykro mi, Łukasz Ludzie są ostatnio bardzo dziwni i wrodzy innym. Ja też mam teraz taką sytuację. Rozwiązałem to w ten sposób, że mam w samochodzie kamery. Znajdę więc odpowiedni filmik, gdzie widać gębę sprawcy, opiszę uszkodzenia i zgłoszę na Policję wniosek o ustalenie danych personalnych sprawcy i ukaranie za niszczenie mienia. Gdy to Policja już zrobi (a podejrzany jest), skieruję sprawę cywilną o pokrycie kosztów. Słowem - zniszczę delikwenta prawnie finansowo tak, aby na długo zapamiętał tę lekcję i trzy razy się następnym razem zastanowi, czy aby nie zaboli to mocno jego samego.
kolejno: Opel Corsa 1.2i, Opel Astra 1.6i, Opel Calibra 2.0i, Opel Zafira A 2.0 DTL 16V., Corsa B 1.2 16V, Astra Bertone Cabrio 1.6. Obecnie:
Opel Zafira B Cosmo Panorama DTH
Opel Zafira B OPC
Audi A4 B6 S4 Cabrio 3.0 V6
Opel Zafira B OPC
MariuszKocur pisze: ↑08 lip 2020, 08:07Przykro mi, Łukasz Ludzie są ostatnio bardzo dziwni i wrodzy innym. Ja też mam teraz taką sytuację. Rozwiązałem to w ten sposób, że mam w samochodzie kamery. Znajdę więc odpowiedni filmik, gdzie widać gębę sprawcy, opiszę uszkodzenia i zgłoszę na Policję wniosek o ustalenie danych personalnych sprawcy i ukaranie za niszczenie mienia. Gdy to Policja już zrobi (a podejrzany jest), skieruję sprawę cywilną o pokrycie kosztów. Słowem - zniszczę delikwenta prawnie finansowo tak, aby na długo zapamiętał tę lekcję i trzy razy się następnym razem zastanowi, czy aby nie zaboli to mocno jego samego.
- Kocur
- Zafiromaniak
- Imię: Mariusz
- Auto: Opel Zafira B OPC
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Owszem Po prostu zdziwiła mnie zbieżność - mam teraz dokładnie tę samą sytuację, co miał Łukasz. I to ZNÓW Warszawa i antysamochodowi aktywiści ...
kolejno: Opel Corsa 1.2i, Opel Astra 1.6i, Opel Calibra 2.0i, Opel Zafira A 2.0 DTL 16V., Corsa B 1.2 16V, Astra Bertone Cabrio 1.6. Obecnie:
Opel Zafira B OPC
Opel Zafira B OPC
- Ostap
- Zafiromaniak
Ostatnio na rybach jak byłem 4 dni to moja piesunia spała czasami w aucie a czasami w namiocie. Niestety jak grzmiało to ona od razu do auta i odruchowo, bo zawsze jak coś chce to tak robi, drapała w tylne lewe drzwi bo tam było jej posłanie rys już mam więcej
Przestałem się tym przejmować
U mnie pod blokiem z tydzień temu widziałem tak auto przez cały bok przeorane, że masakra.
Szkoda, że są tacy ludzie.
Gdybym na żywo złapał to drugi raz już by nie rysował.
Przestałem się tym przejmować
U mnie pod blokiem z tydzień temu widziałem tak auto przez cały bok przeorane, że masakra.
Szkoda, że są tacy ludzie.
Gdybym na żywo złapał to drugi raz już by nie rysował.
- Ostap
- Zafiromaniak
Jako, że ostatnio nic się nie psuje (tfu tfu) to mam taki mały problem ze smrodem i mokrym filtrem kabinowym Opisałem w innym wątku
Zafira trochę odpocznie bo odpaliłem Burgmana. Po uślizgu Burgmanem na mokrym ZB posłużyła jako taxi na wymianę opon w Burgmanie na nówki. Mało jeżdżę i wybór padł na opony typowe na deszcz MICHELIN CITY GRIP 2. Dziś założyłem koła i będą testowane później.
Kolejny projekt czas zacząć. Kamera cofania pod CID przez moduł lwpm. Mam już wszystko. Może na weekend uda się zrobić jakieś testy czy obraz jest.
Miałem już w niej nic nie robić ale graty kupiłem wcześniej i leżą już prawie rok Dla mnie ta kamera jest zbędna ale mojej żonie ułatwi parkowanie.
Zastanawiam się tylko gdzie najlepiej będzie ją zamontować. Całą klapę tylną mam wygłuszoną i jak sobie pomyślę o zdejmowaniu tego to aż mi się nie chce. Z drugiej strony chyba nie ma innego miejsca i kamera czy chcę czy nie musi być gdzieś w klapie.
Zafira trochę odpocznie bo odpaliłem Burgmana. Po uślizgu Burgmanem na mokrym ZB posłużyła jako taxi na wymianę opon w Burgmanie na nówki. Mało jeżdżę i wybór padł na opony typowe na deszcz MICHELIN CITY GRIP 2. Dziś założyłem koła i będą testowane później.
Kolejny projekt czas zacząć. Kamera cofania pod CID przez moduł lwpm. Mam już wszystko. Może na weekend uda się zrobić jakieś testy czy obraz jest.
Miałem już w niej nic nie robić ale graty kupiłem wcześniej i leżą już prawie rok Dla mnie ta kamera jest zbędna ale mojej żonie ułatwi parkowanie.
Zastanawiam się tylko gdzie najlepiej będzie ją zamontować. Całą klapę tylną mam wygłuszoną i jak sobie pomyślę o zdejmowaniu tego to aż mi się nie chce. Z drugiej strony chyba nie ma innego miejsca i kamera czy chcę czy nie musi być gdzieś w klapie.
Ostatnio zmieniony 03 sie 2020, 08:54 przez Ostap, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ostap
- Zafiromaniak
Zepsuł mi się tryb w silniczku od obiegu zamkniętego.
Dziś kupiłem na alledrogo.
Wróciłem do domu z pracy i postanowiłem zrobić taki i wydrukować na testy.
Podszedł za pierwszym razem i działa
Założę jednak oryginał jak przyjdzie, choć pewnie i na tym by pochodziło
To tak z ciekawości zrobione
Dziś kupiłem na alledrogo.
Wróciłem do domu z pracy i postanowiłem zrobić taki i wydrukować na testy.
Podszedł za pierwszym razem i działa
Założę jednak oryginał jak przyjdzie, choć pewnie i na tym by pochodziło
To tak z ciekawości zrobione
- Czesławo Moreno
- Zafiromaniak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira B 1.8 +
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Świetna robota, można parę części samemu dorobic
Nie czytasz wiadomości sms i na messengerze bo wysłałem ci że ma taki silniczek i oddałbym za darmo, ale fajnie że sobie poradziłeś.
- Ostap
- Zafiromaniak
Niestety po 2 dniach gdy auto stało dziś po pracy jadę po żonę a tu ciepłe powietrze z nawiewów.
Myślę, co do chu...
Patrzę na CID gdzie przez moduł lwpm mam ciśnienie klimy a tam 0.98 bara.
Szybki tel do specjalisty i w pon mam kolejną wizytę.
Powoli mnie to auto drażni.
Przyszedł silniczek z alledrogo od obiegu zamkniętego.
Niestety wyje przy otwieraniu obiegu strasznie. W życiu go nie zamontuje. Wkładam swój z wydrukowanym trybem a ten odsyłam w pi...
Nad moją padliną wisi jakieś fatum ostatnio
Niestety po 2 dniach gdy auto stało dziś po pracy jadę po żonę a tu ciepłe powietrze z nawiewów.
Myślę, co do chu...
Patrzę na CID gdzie przez moduł lwpm mam ciśnienie klimy a tam 0.98 bara.
Szybki tel do specjalisty i w pon mam kolejną wizytę.
Powoli mnie to auto drażni.
Przyszedł silniczek z alledrogo od obiegu zamkniętego.
Niestety wyje przy otwieraniu obiegu strasznie. W życiu go nie zamontuje. Wkładam swój z wydrukowanym trybem a ten odsyłam w pi...
Nad moją padliną wisi jakieś fatum ostatnio