czy na zamkniętym obiegu też pachnie nieprzyjemnie. Odpływ masz drożny? Te metalowe rurki miałem lekko wilgotne jak stała mi woda. Dobry pomysł to sprawdzenie wydajności klimatyzacji - wentylator ci się załącza?Kris33 pisze: ↑18 sie 2019, 11:22 Witam bardzo serdecznie.
Posiadam Opla Zafire B 1.8 benzynę i sprawa wygląda tak, że mam nieprzyjemny zapach z nawiewu powietrza przy wyłączonej klimatyzacji.
Czy jest jakiś głębszy problem i szukać gdzieś dalej ?
Czy auto oddać do jakiegoś profesjonalnego czyszczenia ?
Jeszcze myślę o ASO w Oplu
Pozdrawiam i proszę o pomoc
Proszę pisać zgodnie z zasadami ortografii, interpunkcji i gramatyki języka polskiego.
regulamin ZKP §2 pkt 6.
przeniesione i poprawiony słowotok
Przed oddaniem auta do serwisu klimatyzacji sprawdź podszybie czy jest czysto, mi naleciało tam sporo liści z wierzby spod bloku, mało tego ze u mnie trochę przegniły to jeszcze wentylator zasysa je do środka i czasem łopatki wirnika ocierają o te przyblokowane liście wydajać irytujący dźwięk.
Z moją zośką tego lata miałem same przeboje, zatkany odpływ zalane chodniki przy fotelu pasażera, potem wymiana skraplacza klimatyzacji bo nieszczelny i wentylatora - nie działał pierwszy bieg, plus zawieszenie, a teraz jeszcze muszę sprawdzić poduszki silnika.
powodzenia i daj znać czy udało się namierzyć przyczynę zapachu.