Zafira B Rokietnica
Moderator: Tunio999
-
- Świeżak
- Imię: Krzysztof
- Auto: Dopiero
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18
Zafira B Rokietnica
Witam czy ktoś coś może powiedzieć o tym aucie lub komisie Karturcars?
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-zafi ... e8640b7cd0
https://www.otomoto.pl/oferta/opel-zafi ... e8640b7cd0
-
- Mieszkaniec
- Imię: Grzegorz
- Auto: Zafira B
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
W tej cenie raczej bym nie oczekiwał rewelacji.
Sprzedający musi też na nim zarobić więc policz sobie ile to auto musiało go rzeczywiście wynieść.
Także pewnie kupił za 10k PLN. Zatem w jakim stanie musiało być to auto, że tak tanio kupił?
Sprzedający musi też na nim zarobić więc policz sobie ile to auto musiało go rzeczywiście wynieść.
Także pewnie kupił za 10k PLN. Zatem w jakim stanie musiało być to auto, że tak tanio kupił?
-
- Mieszkaniec
- Imię: adam
- Auto: zafira b
- Model: za
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Golas? Popatrz na klimę wg. nomenklatury opla jest to elektroniczna. Tempomat widzę, esp, zenony, czego więcej chcieć od auta.
Do auto posta. Popatrz na ceny aut u P.Andrzeja, porównaj roczniki z ceną. Te auta w Pb za naszą granicą tak kosztują. Przemierz miernikiem, obadaj pod kątem rdzy, sprawdź okładziny i klocki, czy nie ma wycieków od spodu, luzy na kierze i moja podpowiedz, na uruchomionym silniku, odbezpiecz wajchę od regulacji kiery i poruszaj nią w górę, dół, do siebie i odpychaj przed siebie. Sprawdź czy kontrolki nie zanikają na liczniku luczy wogóle silnik nie zgasnie po takiej operacji - sprawdzisz w ten sposób czy coś z cimem się nie dzieje. (kilka takich prób robiłem po podpowiedzi kolegi który sprowadzał ople) Samego cima łatwo ogarną, ale jak kupować to sprawdzić wszystko.
Na koniec omijaj tanich egzemplarzy chyba, że masz do nich blisko na podjazd rowerem. Nikt dobrego nie sprzedaje tanio w czasach gdy proste silniki wychodzą już z produkcji a ludziska jednak szukają aut które sprawiają jak najmniej zachodu.
- Czesław
- Zafiromaniak
- Imię: Czesław
- Auto: Meriva B 1,4 120 KM
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Nel
Dziwisz się że napisałem "golas" a co ta Zosia poza Xsenonami ma czego nie ma 98% Opli. Niema czujników ani z przodu ani z tyłu tylne drzwi to korbki fotele i tapicerka standard ale cena adekwantna do wyposażenia i jeżeli po oględzinach wszystko okaże się OK to braćharvard pisze: ↑18 lip 2020, 08:08Golas? Popatrz na klimę wg. nomenklatury opla jest to elektroniczna. Tempomat widzę, esp, zenony, czego więcej chcieć od auta.
Do auto posta. Popatrz na ceny aut u P.Andrzeja, porównaj roczniki z ceną. Te auta w Pb za naszą granicą tak kosztują. Przemierz miernikiem, obadaj pod kątem rdzy, sprawdź okładziny i klocki, czy nie ma wycieków od spodu, luzy na kierze i moja podpowiedz, na uruchomionym silniku, odbezpiecz wajchę od regulacji kiery i poruszaj nią w górę, dół, do siebie i odpychaj przed siebie. Sprawdź czy kontrolki nie zanikają na liczniku luczy wogóle silnik nie zgasnie po takiej operacji - sprawdzisz w ten sposób czy coś z cimem się nie dzieje. (kilka takich prób robiłem po podpowiedzi kolegi który sprowadzał ople) Samego cima łatwo ogarną, ale jak kupować to sprawdzić wszystko.
Na koniec omijaj tanich egzemplarzy chyba, że masz do nich blisko na podjazd rowerem. Nikt dobrego nie sprzedaje tanio w czasach gdy proste silniki wychodzą już z produkcji a ludziska jednak szukają aut które sprawiają jak najmniej zachodu.
czesiek_ze