[A] Głośniczki wysokotonowe tył

Car Audio + navi - tematy dotyczące Zafiry A

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
firek
Zafiromaniak
Imię: Mirek
Auto: Opel Zafira A 1,8 Elegance
Model: ZA
Oznaczenie silnika: X18XE1
#16 Post autor: firek »

W mojej zafirce Elegance jest wszystkie 8 głosniczków, wiec mysle że kolega w wersji opc powinien również miec ;)
Awatar użytkownika
timi68
Zafiromaniak
Imię: Andrzej
Auto: Volvo S60 D5 AWD 215/440
Model: II
Oznaczenie silnika: D5-2.4
#17 Post autor: timi68 »

Ja mam 8 głośniczków, działa tylko 7, nie działa wysokotonowy w drzwiach kierowcy. Jak mam się dostać do głośniczka lub przewodów. Proszę o podpowiedź iak to zrobić i gdzie szukać ? :?:
Awatar użytkownika
jendrek
Bywalec
Model:

#18 Post autor: jendrek »

Delikatnie go podważasz i masz go na wierzchu
Awatar użytkownika
timi68
Zafiromaniak
Imię: Andrzej
Auto: Volvo S60 D5 AWD 215/440
Model: II
Oznaczenie silnika: D5-2.4
#19 Post autor: timi68 »

Witaj kolego jendrek zrobiłem tak jak mówiłeś, no i pusto, nic tam nie ma. Miałbym prośbę jak zdjąć boczek bo nie widać żadnej wiązki, musi być gdzieś w środku. No i niebyło by źle gdyby ktoś podrzucił mi link gdzie można kupić taki głośnik ?

Pozdrawiam.
BajBus

#20 Post autor: BajBus »

tymi co do boczku to musisz odkręcić śruby od dołu i z boku, a u góry trzym asie chyba tylko na zaczepach, jeśli sie myle to niech mnie ktoś poprawi...
a co do głosniczka to zobacz jaki masz z drugiej strony i poszukaj na allegro, tyle chyba dasz rade zrobić ;)
k.szchuck

#21 Post autor: k.szchuck »

U mnie po dobraniu się do wiązki wychodzącej ze słupka i zlutowaniu kilku kabelków działają... ;) wcześniej działały tylko 4 z przodu, a teraz i te 4 z przodu i te 4 z tyłu ;)

Te głośniczki z tyłu lubią czasem sobie wypaśc z tego plastiku jeśli już ktoś tam grzebał i nie tak wsadził;| także jeśli nie macie warto poszukac gdzieś tam w drzwiach zanim kupicie nowe ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira A”