[B]Tuleja zawieszenie tylne
- Mariusz
- Zafiromaniak
- Imię: Mariusz
- Auto: ZB OPC Line
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
No i jestem już po wymianie tulei tylnej belki. Zamontowałem poliuretan i tak jak Marcin powiedział, montaż bajka. Tuleje wciska się ręką, żadne ściągacze ani prasy nie są potrzebne. A na drodze super się sprawują. Polecam.
-
lgum
Właśnie wymieniam tuleje.
Czy ktoś mi podpowie jakim momentem powinny być dokręcone śruby? Nie mam wyczucia w rękach a posiadam klucz dymamometryczny. Wystarczy wszystkie przykręcić momentem coś ok. 80Nm, czy może nakrętkę śruby tulei dokręcić jeszcze większym momentem?
Czy ktoś mi podpowie jakim momentem powinny być dokręcone śruby? Nie mam wyczucia w rękach a posiadam klucz dymamometryczny. Wystarczy wszystkie przykręcić momentem coś ok. 80Nm, czy może nakrętkę śruby tulei dokręcić jeszcze większym momentem?
-
lgum
Odświeżę kotleta siły dokręcania śrub belki.
90Nm to jest zapewne moment dokręcenia śruby przechodzącej przez tuleję, a jaki będzie moment dokręcenia trzech śrub mocujących łapę do nadwozia?
90Nm to jest zapewne moment dokręcenia śruby przechodzącej przez tuleję, a jaki będzie moment dokręcenia trzech śrub mocujących łapę do nadwozia?
-
Sokol_Milenijny
90 Nm + 30° + 15°lgum pisze: 08 cze 2020, 11:01 Odświeżę kotleta siły dokręcania śrub belki.