Cześć
ostatnio mam problem ze światłami mijania.
Po odpaleniu samochodu i próbie zapalenia świateł zapalają się one z opóźnieniem kilku sekund.
Dodatkowo nie zawsze ale często się samoistnie wyłączają na kilka sekund i po tym czasie znów się zapalają.
Co może być przyczyną?
Myślałem o przekaźniku ale nie za bardzo wiem który jest odpowiedzialny za światła mijania,
Problem z światłami
- Pszczyna
- Zafiromaniak
- Imię: Dariusz
- Auto: Zafira B 1,9
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Za światła odpowiada komputer wpierw odczytaj błędy ,dodatkowo sprawdź wszystkie masy
Mój garaż ----- viewtopic.php?f=87&t=32387&p=477253#p477253
-
- Imię: Jacek
- Auto: Zafira b 1.9
- Model: Zb
- Oznaczenie silnika: Zb19dtg
Witam pisze tutaj gdyż problem dotyczy swiatel ale nie mogę nic znaleźć na temat przeciwmglowych tylnych po zapaleniu święci się tylko jedna strona na drugiej cisza wymieniłem żarówkę dalej cisza rozebralem lampe zasilania brak ale błąd wyskakuje cały czas że zarowka spalona czy może bezpiecznik jest jakiś osobny bo nie oznacza to chyba że muszę pruc cala instalacje by znaleźć gdzie jest kabelek przetarty
- Mariusz
- Zafiromaniak
- Imię: Mariusz
- Auto: ZB OPC Line
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Prawa lampa nie świeci bo nie ma do niej instalacji.Wilkuwawa pisze: ↑06 paź 2020, 22:26 Witam pisze tutaj gdyż problem dotyczy swiatel ale nie mogę nic znaleźć na temat przeciwmglowych tylnych po zapaleniu święci się tylko jedna strona na drugiej cisza wymieniłem żarówkę dalej cisza rozebralem lampe zasilania brak ale błąd wyskakuje cały czas że zarowka spalona czy może bezpiecznik jest jakiś osobny bo nie oznacza to chyba że muszę pruc cala instalacje by znaleźć gdzie jest kabelek przetarty