Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam
Moj problem z Zafirka jest taki ze nie moge jechac szybciej niz 120km/h po dodaniu gazu samochod i tak nie jedzie szybciej nieraz dzieje sie tak juz przy 90km/h Jak dodam mocniej gazu to dymi bardzo na czarno Moze ktos ma jakis pomysl na ta przypadlosc?[/list]
Dwa typy: EGR lub skrzynia biegów.
Egr możesz odłączyć i przetestować autko bez niego, powinno być OK. Co do skrzyni w automacie, to się nie wypowiem, bo nie mam wiedzy na ten temat.
przepływka lub zawór odpowiedzialny za załączanie turbiny, miałem taka przypadłośc w moim poprzednim bmw 320d gaz w podłodze a on 120 max, okazało się że elektrozaworek odpowiedzialny za załączanie turbiny siad, nie wiem czy jest taki w zafirze???
plutmen1 pisze:przepływka lub zawór odpowiedzialny za załączanie turbiny, miałem taka przypadłośc w moim poprzednim bmw 320d gaz w podłodze a on 120 max, okazało się że elektrozaworek odpowiedzialny za załączanie turbiny siad, nie wiem czy jest taki w zafirze???