silnik ZA Y20DTH - Y22DTR
Moderator: Sebu$
silnik ZA Y20DTH - Y22DTR
Witam, wszystkich mam takie pytanie:
jakie są różnice wizualne miedzy silnikiem ZA Y20DTH a Y22DTR
pytam się ze wzgledów takowych gdzyż ostanio z kolega Dejną podpinaliśmy kompa aby zczytać błedy i wykazało ze mam Y22DTR a w dowodzie mam Y20DTH
i tu mnie zaczeło zastanawiać czy przypadkiem nie mam tego mocniejszego silnika,
nawet w winie który rozkodował mi kolega MieHor jest że auto wyszło z fabryki z silnikiem Y22DTR
jeżeli mógłby ktoś powiedzieć - opisać lub wrzucić jakieś foty to byłbym wdzieczny
jakie są różnice wizualne miedzy silnikiem ZA Y20DTH a Y22DTR
pytam się ze wzgledów takowych gdzyż ostanio z kolega Dejną podpinaliśmy kompa aby zczytać błedy i wykazało ze mam Y22DTR a w dowodzie mam Y20DTH
i tu mnie zaczeło zastanawiać czy przypadkiem nie mam tego mocniejszego silnika,
nawet w winie który rozkodował mi kolega MieHor jest że auto wyszło z fabryki z silnikiem Y22DTR
jeżeli mógłby ktoś powiedzieć - opisać lub wrzucić jakieś foty to byłbym wdzieczny
Ramirez dokładnie mam to samo co ty, jeszcze jakby ktoś jeszcze wrzucił zdjęcie silniczka Y20DTH to bym miał jakies wieksze rozeznanie,
firek auto pochodzi z Włoch wiec najprawdopodobniej zrobili letki retusz w papierach aby zapłacić mniejszą akcyze bo z tego co się orientuje znaczy sie słyszałem od handlarza z ostrołęki jak byłem z kumplem po audi dla niego to mówił że do 2.0 akcyza wynosi 3% a powyrzej 2.0 już 19%, więc pewnie jest tak jak napisałeś
no to w takim razie jak mam motorek trochę mocniejszy to muszę zmienic co nie co w opisie
firek auto pochodzi z Włoch wiec najprawdopodobniej zrobili letki retusz w papierach aby zapłacić mniejszą akcyze bo z tego co się orientuje znaczy sie słyszałem od handlarza z ostrołęki jak byłem z kumplem po audi dla niego to mówił że do 2.0 akcyza wynosi 3% a powyrzej 2.0 już 19%, więc pewnie jest tak jak napisałeś
no to w takim razie jak mam motorek trochę mocniejszy to muszę zmienic co nie co w opisie
Witam ja również docierałem kiedyś jaki mam silnik http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=285
fotka 2.0
Uploaded with ImageShack.us
oraz 2.2
jedyną widoczną gołym okiem różnicą jest wielkość obudowy turbiny
Pozdrawiam
fotka 2.0
oraz 2.2
jedyną widoczną gołym okiem różnicą jest wielkość obudowy turbiny
Pozdrawiam
dzieki wszystkim za pomoc w nurtujacym mnie pytaniu, reasumując wszystkie za i przeciw dochodze do wniosku po obejrzeniu zdjeć jakie mi szanowni koledzy dostarczyli ze w mojej Zofiji siedzi serducho 2.2DTI 125KM czyli szanowni panowie od sprowadzania samochodzików przez których została moja Zofia sprowadzona do kraju zrobili przekret na cle,
z jednej strony idzie sie cieszyc ze mam mocniejszy silniczek a z drugiej trzeba mocno sie zastanowic i dokładnie sprawdzać to co sie kupuje
z jednej strony idzie sie cieszyc ze mam mocniejszy silniczek a z drugiej trzeba mocno sie zastanowic i dokładnie sprawdzać to co sie kupuje