automatyczne światła zafira 2010
-
- Debiutant
- Imię: Krzysztof
- Auto: Opel Zafira 2010 1,6
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: A16XER
koledzy - czy jest szansa na właczenie funkcji automatycznych świateł w zafirze 2010 ? kurcze zbyt często zapominam o ich właczeniu bo inne auta już mają dzienne albo automatyczne. moze ktoś w okolicy Konina ma opcom?
Tak. Musisz op-comem w rec i uec ustawić wariant 5
- Rysiek
- Przeglądacz
- Imię: Adrian
- Auto: Opel Zafira B
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Odkopię trochę temat ale każdy gada wariant 5 a są też inne...
Ma ktoś pojęcie który wariant jak świeci?
Bo sam zastanawiam się ustawić bo często stoję autem i na 0 w automacie mi się światła zapalają i nie mam jak zgasić...
Ale ciekawią mnie inne warianty...
Ktoś coś napisze?
pozdro
Bo sam zastanawiam się ustawić bo często stoję autem i na 0 w automacie mi się światła zapalają i nie mam jak zgasić...
Ktoś coś napisze?
pozdro
Polecam zapoznać się z viewtopic.php?f=20&t=10573 - jest nawet poradnik, który dużo wyjaśniaRysiek pisze: ↑02 lis 2020, 15:32 Odkopię trochę temat ale każdy gada wariant 5 a są też inne...
Ktoś coś napisze?
pozdro
Proszę używać opcji "SZUKAJ" - to pomaga i nie boli
Pozdroofka
Makary
Ostatnio zmieniony 02 lis 2020, 15:46 przez Deleted User 21664, łącznie zmieniany 1 raz.
- Rysiek
- Przeglądacz
To co podałeś to ja tam nie widzę żeby były opisane każde warianty...
Ale dla mojej ciekawości znalazłem coś takiego na naszym forum w google grafika co dziwne...
i tam jest tabelka przez kogoś zrobiona:
Można to by było podpiąć gdzieś....
Wszystko wyczerpująco opisane.
pozdrawiam
Dziękujemy koledze Bodek
Ale dla mojej ciekawości znalazłem coś takiego na naszym forum w google grafika co dziwne...
Kod: Zaznacz cały
zafiraklub.pl/viewtopic.php?f=32&t=8942&start=105
i tam jest tabelka przez kogoś zrobiona:
Można to by było podpiąć gdzieś....
Wszystko wyczerpująco opisane.
pozdrawiam
Dziękujemy koledze Bodek
Ostatnio zmieniony 02 lis 2020, 16:36 przez Rysiek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Rysiek
- Przeglądacz
Właśnie dorwałem kabel jak coś spier... to napewno podjade hehe
Podpowiedz mi tylko jedną rzecz.. mianowicie jak chce mieć typowe dziennie to ustawiam wariant 5 na przód a tył według tej tabelki na wariant 3? Chce żeby w dzień paliły się tylko mijania bez tyłu i bez tablicy rejestracyjnej... No chyba że teraz okres zimowy to może jednak zostawić tył hmmm...
i kolejne pytanie jak z pilota otwieram auto to zapala mi się podświetlanie tablicy i deska (jak dobrze pamiętam) i po zgaszeniu auta tak samo swiecą przez ileś tam sekund albo do zamknięcia bądź się same wył. Czy tego nie stracę?? Bardziej mi zależy o podświetlenie tablicy bo czesto coś z bagażnika po ciemaku wyciągam i fajnie oświetla mi dojście bo mam na ledy zmienione
Podpowiedz mi tylko jedną rzecz.. mianowicie jak chce mieć typowe dziennie to ustawiam wariant 5 na przód a tył według tej tabelki na wariant 3? Chce żeby w dzień paliły się tylko mijania bez tyłu i bez tablicy rejestracyjnej... No chyba że teraz okres zimowy to może jednak zostawić tył hmmm...
i kolejne pytanie jak z pilota otwieram auto to zapala mi się podświetlanie tablicy i deska (jak dobrze pamiętam) i po zgaszeniu auta tak samo swiecą przez ileś tam sekund albo do zamknięcia bądź się same wył. Czy tego nie stracę?? Bardziej mi zależy o podświetlenie tablicy bo czesto coś z bagażnika po ciemaku wyciągam i fajnie oświetla mi dojście bo mam na ledy zmienione
- Rysiek
- Przeglądacz
Czekaj czekaj coś czytałem na forum o tym... ale to mam w pakiecie z autem czy jak włączę wariant 5??
To chyba się jakoś włączało manetką chyba???
Kurde magluje to forum i mi się już wszystko miesza
To chyba się jakoś włączało manetką chyba???
Kurde magluje to forum i mi się już wszystko miesza
Ostatnio zmieniony 04 lis 2020, 19:13 przez Rysiek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Przeglądacz
- Imię: Kamil
- Auto: Opel Zafira 2.0 turbo cosmo
- Oznaczenie silnika: Z20LER
Kolego jak wyłączysz silnik i wyjmiesz kluczyki ze stacyjki to otwórz drzwi i pociągnij manetkę od świateł drogowych do siebie i Zosia się rozswietli na jakieś 30 sekund jak pociągniesz ta manetkę 2x to na 60 sekund itd. Napisz jak sprawdzisz sobie czy masz ta funkcje