problem ze sterownikiem silnika zafira 1.8

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
darek36

problem ze sterownikiem silnika zafira 1.8

#1 Post autor: darek36 »

witam , poszukuje następującego sterownika silnika :

http://yfrog.com/n4img6256j

czy ktoś z was posiada taki, lub jest w stanie wskazać mi jakis adres gdzie mogę taki dostac? dodam, ze to bardzo rzadka wersja ZAFIRKI ktora posiada ESP, a nie ma np klimy .
Anony Mous

#2 Post autor: Anony Mous »

darek36

#3 Post autor: darek36 »

kolego ja już wysyłałem do nich kurierem ten sterownik ( ELEKTRO - Bip Pan Krystian Mielewczyk) i odesłali go twierdząc , że jest nienaprawialny, szukam nowego bo w ASO zażyczyli sobie za naprawę tego ok.5000 zl.

Dodam, że moja zafirka jest z Danii, bardzo rzadko spotykana wersja Elegance , która była robiona chyba na specjalne zamówienie, ponieważ posiada ESP , a nie ma ani lusterek elektr, szyb, klimy, nic...
Ostatnio zmieniony 13 sie 2010, 10:52 przez darek36, łącznie zmieniany 1 raz.
Anony Mous

#4 Post autor: Anony Mous »

no to nieźle :/ a nie da się podmienić na inny od tego silnika ??
darek36

#5 Post autor: darek36 »

własnie jestem na etapie ustalania z pewnym fachmanem, czy da radę podmienić na sterownik od zafirki która posiada pełne wyposażenie, łącznie z tym ESP, przecież u mnie i tak nie ma elektryki więc nie musi ona działac :)) najwazniejsze, zeby działalo to co jest i żeby obroty nie falowały...
Anony Mous

#6 Post autor: Anony Mous »

zobacz to jeszcze

http://cgi.ebay.pl/Vauxhall-Astra-Vectr ... arParts_SM

Mi się wydaje że powinna być możliwość takiej podmiany plus np. podgranie softu takiego jaki ma być dokładnie dla twojego egzemplarza.
firek
Zafiromaniak
Imię: Mirek
Auto: Opel Zafira A 1,8 Elegance
Model: ZA
Oznaczenie silnika: X18XE1
#7 Post autor: firek »

Kolego jak najbardziej możesz brac inny sterownik tylko od silnika Z18XE- obstawiam po roczniku że taki właśnie masz, za obsługe całej tej elektroniki którą masz lub nie masz odpowiadają inne sterowniki ;) Pozdrawiam
Szukaj na alegro i najlepiej z kluczykiem żeby nie trzeba było kodowac czy wgrywac czegos tam od immo
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”