Zaparowane reflektory ?
Moderator: Sebu$
-
Oficer
Dziadek jesteś zadowolony z Depo ? Odbiegają od oryginałów ? Światło dobrze się rozprasza ?
-
Przemass
Właśnie przed wczoraj dopadło i mnie, zaparowana lewą lampa. Trafiłem na ten temat i dziś zasilikonowałem regulatory w obu lampach,zdjąłem zaślepkę żarówki żeby sobie lampa odparowała i do niedz. stoi w garażu. Zobaczymy jakie będą efekty tzn. czy nadal będzie parować... 
- Pszczyna
- Zafiromaniak
- Imię: Dariusz
- Auto: Zafira B 1,9
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Mym zdaniem uszczelnianie jest błędem ,ciepła lampa zassa wilgoć z otoczenia i się skrapla a przez uszczelnienie nie ma gdzie odparować tak wiertło fi 10 i robimy dziurę by para mogła ujść.
Mój garaż ----- viewtopic.php?f=87&t=32387&p=477253#p477253
-
Przemass
Dziurkę owszem można zrobić tylko w którym miejscu?Pszczyna pisze: 19 lis 2020, 21:28 Mym zdaniem uszczelnianie jest błędem ,ciepła lampa zassa wilgoć z otoczenia i się skrapla a przez uszczelnienie nie ma gdzie odparować tak wiertło fi 10 i robimy dziurę by para mogła ujść.
Co do uszczelnienia to ja nic nie uszczelniałem poza regulatorami lamp na które są skierowane odpływy wody
- Dziadek13
- Zafiromaniak
- Imię: Jorg
- Auto: VW Turan była zafira DTL
- Model: Turan
- Oznaczenie silnika: AVQ
Lampa ma swoje odpowietrzniki po dwa w każdej lampie ale nadmiar wody to i tak nie zdąży odparować. Jaosobiście nie kleiłem tylko gęstym smarem zapaćkałem i było git i i jak by było trzeba można regulować reflektory.Pszczyna pisze: 19 lis 2020, 21:28 ciepła lampa zassa wilgoć z otoczenia i się skrapla a przez uszczelnienie nie ma gdzie odparować

-
Przemass
Powiedz mi lepiej (foto) gdzie wywiercić ew. dziurkę?Dziadek13 pisze: 20 lis 2020, 15:18Lampa ma swoje odpowietrzniki po dwa w każdej lampie ale nadmiar wody to i tak nie zdąży odparować. Jaosobiście nie kleiłem tylko gęstym smarem zapaćkałem i było git i i jak by było trzeba można regulować reflektory.Pszczyna pisze: 19 lis 2020, 21:28 ciepła lampa zassa wilgoć z otoczenia i się skrapla a przez uszczelnienie nie ma gdzie odparować
![]()
Gdzie ty ją zrobiłeś?
- Pszczyna
- Zafiromaniak
- Imię: Dariusz
- Auto: Zafira B 1,9
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Mój garaż ----- viewtopic.php?f=87&t=32387&p=477253#p477253
-
Przemass
Dziękuję