Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Właśnie przed wczoraj dopadło i mnie, zaparowana lewą lampa. Trafiłem na ten temat i dziś zasilikonowałem regulatory w obu lampach,zdjąłem zaślepkę żarówki żeby sobie lampa odparowała i do niedz. stoi w garażu. Zobaczymy jakie będą efekty tzn. czy nadal będzie parować...
Mym zdaniem uszczelnianie jest błędem ,ciepła lampa zassa wilgoć z otoczenia i się skrapla a przez uszczelnienie nie ma gdzie odparować tak wiertło fi 10 i robimy dziurę by para mogła ujść.
Pszczyna pisze: ↑19 lis 2020, 21:28
Mym zdaniem uszczelnianie jest błędem ,ciepła lampa zassa wilgoć z otoczenia i się skrapla a przez uszczelnienie nie ma gdzie odparować tak wiertło fi 10 i robimy dziurę by para mogła ujść.
Dziurkę owszem można zrobić tylko w którym miejscu?
Co do uszczelnienia to ja nic nie uszczelniałem poza regulatorami lamp na które są skierowane odpływy wody
ciepła lampa zassa wilgoć z otoczenia i się skrapla a przez uszczelnienie nie ma gdzie odparować
Lampa ma swoje odpowietrzniki po dwa w każdej lampie ale nadmiar wody to i tak nie zdąży odparować. Jaosobiście nie kleiłem tylko gęstym smarem zapaćkałem i było git i i jak by było trzeba można regulować reflektory.
ciepła lampa zassa wilgoć z otoczenia i się skrapla a przez uszczelnienie nie ma gdzie odparować
Lampa ma swoje odpowietrzniki po dwa w każdej lampie ale nadmiar wody to i tak nie zdąży odparować. Jaosobiście nie kleiłem tylko gęstym smarem zapaćkałem i było git i i jak by było trzeba można regulować reflektory.
Powiedz mi lepiej (foto) gdzie wywiercić ew. dziurkę?
Gdzie ty ją zrobiłeś?