Wymiana tarcz hamulcowych i klocków przód i tył
Moderator: Sebu$
-
byncek85
-
Jarek 67
-
byncek85
-
12Marek
Witam,
Widzę, że koledzy pomogli
Może będę miał więcej szczęścia
Podobnie jak przedmówcy przerdzewiała mi i odpadła osłona tarczy hamulcowej prawej tylnej.
Powiedziano mi, że nowe to tylko w serwisie( zadzwoniłem: 450 zł/szt
) albo używane. Niestety nie moge wyszukac na allegro takiej osłony
Miał ktoś taki problem? Może jakiś namiar?
Kris - jak rozwiązałeś sprawę?
Pozdrawiam
Widzę, że koledzy pomogli
Może będę miał więcej szczęścia
Podobnie jak przedmówcy przerdzewiała mi i odpadła osłona tarczy hamulcowej prawej tylnej.
Powiedziano mi, że nowe to tylko w serwisie( zadzwoniłem: 450 zł/szt
Miał ktoś taki problem? Może jakiś namiar?
Kris - jak rozwiązałeś sprawę?
Pozdrawiam
-
kris
No nie rozwiązałem. Po prostu olałem sprawę bo wielkiego znaczenia ona niema. Natomiast cena jak piszesz 400zł to przecież taniej kosztują tarcze... także na razie nie zauważam problemów z hamulcami i samym hamowaniem. Ale jak znajdę sposób i nie będzie to drogo to zrobię.
PS. a zobacz TU za 40zł mają. Może warto kupić.
PS. a zobacz TU za 40zł mają. Może warto kupić.
-
Anony Mous
chodzi ci o coś takiego http://allegro.pl/item1165261412_opel_a ... j_tyl.html ?
co prawda piszą o AH (czyli też ZB) ale może goście to ZA też mają
co prawda piszą o AH (czyli też ZB) ale może goście to ZA też mają
-
12Marek
-
dzarko
http://www.opel-shop.pl/product_info.ph ... 53bf7b2f6c
Generalnie to kosztuje około 30-40 zeta.
Może wejdź jednak do jakiegoś ASO.
Generalnie to kosztuje około 30-40 zeta.
Może wejdź jednak do jakiegoś ASO.
-
kris
-
Anony Mous
-
12Marek
Dzięki za pomoc - trochę się pospieszyłem z tym zamówieniem ale trudno...
Na moje oko aby zmienić osłonę tarczy trzeba odkręcić również piastę koła, bo blacha osłony jest mocowana pomiędzy piastą a belką - ale nie dam za to głowy, rzuciłem tylko okiem.
Kwotę 450 zł podał mi gościu z serwisu po sprawdzeniu i z pełnym przekonaniem. Na moje zdziwienie, że chyba z kosmosu wzięli tę cenę był wręcz oburzony, że to przecież serwis!
Zresztą za samo podłączenie kabelków haka chcieli 400 zł
A za hak z podłączeniem 1600
Kupiłem i zamontowałem sam (a dokładnie z pomocą kolegów z forum), elektryk podpiął za 30 zł. Czyli razem: hak -250, podłączenie - 30, przegląd -35 zł. Za resztę do 1600 zrobiłem klimę, wymienię te blachy, amorki, sprężyny i jeszcze zostanie....
Pozdrawiam i dziękuję
Na moje oko aby zmienić osłonę tarczy trzeba odkręcić również piastę koła, bo blacha osłony jest mocowana pomiędzy piastą a belką - ale nie dam za to głowy, rzuciłem tylko okiem.
Kwotę 450 zł podał mi gościu z serwisu po sprawdzeniu i z pełnym przekonaniem. Na moje zdziwienie, że chyba z kosmosu wzięli tę cenę był wręcz oburzony, że to przecież serwis!
Zresztą za samo podłączenie kabelków haka chcieli 400 zł
Kupiłem i zamontowałem sam (a dokładnie z pomocą kolegów z forum), elektryk podpiął za 30 zł. Czyli razem: hak -250, podłączenie - 30, przegląd -35 zł. Za resztę do 1600 zrobiłem klimę, wymienię te blachy, amorki, sprężyny i jeszcze zostanie....
Pozdrawiam i dziękuję
-
byncek85