Wymiana tarcz hamulcowych i klocków przód i tył
Moderator: Sebu$
- 12Marek
- Bywalec
- Imię: Marek
- Auto: Zafira Tourer 2.0 CDTI Ecoflex
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: A20DT
Widzę, że koledzy pomogli
Może będę miał więcej szczęścia
Podobnie jak przedmówcy przerdzewiała mi i odpadła osłona tarczy hamulcowej prawej tylnej.
Powiedziano mi, że nowe to tylko w serwisie( zadzwoniłem: 450 zł/szt ) albo używane. Niestety nie moge wyszukac na allegro takiej osłony
Miał ktoś taki problem? Może jakiś namiar?
Kris - jak rozwiązałeś sprawę?
Pozdrawiam
Widzę, że koledzy pomogli
Może będę miał więcej szczęścia
Podobnie jak przedmówcy przerdzewiała mi i odpadła osłona tarczy hamulcowej prawej tylnej.
Powiedziano mi, że nowe to tylko w serwisie( zadzwoniłem: 450 zł/szt ) albo używane. Niestety nie moge wyszukac na allegro takiej osłony
Miał ktoś taki problem? Może jakiś namiar?
Kris - jak rozwiązałeś sprawę?
Pozdrawiam
No nie rozwiązałem. Po prostu olałem sprawę bo wielkiego znaczenia ona niema. Natomiast cena jak piszesz 400zł to przecież taniej kosztują tarcze... także na razie nie zauważam problemów z hamulcami i samym hamowaniem. Ale jak znajdę sposób i nie będzie to drogo to zrobię.
PS. a zobacz TU za 40zł mają. Może warto kupić.
PS. a zobacz TU za 40zł mają. Może warto kupić.
chodzi ci o coś takiego http://allegro.pl/item1165261412_opel_a ... j_tyl.html ?
co prawda piszą o AH (czyli też ZB) ale może goście to ZA też mają
co prawda piszą o AH (czyli też ZB) ale może goście to ZA też mają
- dzarko
- Mieszkaniec
- Imię: Jarek
- Auto: Opel
- Model: ZafiraA
- Oznaczenie silnika: Z16XE
http://www.opel-shop.pl/product_info.ph ... 53bf7b2f6c
Generalnie to kosztuje około 30-40 zeta.
Może wejdź jednak do jakiegoś ASO.
Generalnie to kosztuje około 30-40 zeta.
Może wejdź jednak do jakiegoś ASO.
Błękitna Zocha z Białołęki
- 12Marek
- Bywalec
- Imię: Marek
- Auto: Zafira Tourer 2.0 CDTI Ecoflex
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: A20DT
Dzięki za pomoc - trochę się pospieszyłem z tym zamówieniem ale trudno...
Na moje oko aby zmienić osłonę tarczy trzeba odkręcić również piastę koła, bo blacha osłony jest mocowana pomiędzy piastą a belką - ale nie dam za to głowy, rzuciłem tylko okiem.
Kwotę 450 zł podał mi gościu z serwisu po sprawdzeniu i z pełnym przekonaniem. Na moje zdziwienie, że chyba z kosmosu wzięli tę cenę był wręcz oburzony, że to przecież serwis!
Zresztą za samo podłączenie kabelków haka chcieli 400 zł A za hak z podłączeniem 1600
Kupiłem i zamontowałem sam (a dokładnie z pomocą kolegów z forum), elektryk podpiął za 30 zł. Czyli razem: hak -250, podłączenie - 30, przegląd -35 zł. Za resztę do 1600 zrobiłem klimę, wymienię te blachy, amorki, sprężyny i jeszcze zostanie....
Pozdrawiam i dziękuję
Na moje oko aby zmienić osłonę tarczy trzeba odkręcić również piastę koła, bo blacha osłony jest mocowana pomiędzy piastą a belką - ale nie dam za to głowy, rzuciłem tylko okiem.
Kwotę 450 zł podał mi gościu z serwisu po sprawdzeniu i z pełnym przekonaniem. Na moje zdziwienie, że chyba z kosmosu wzięli tę cenę był wręcz oburzony, że to przecież serwis!
Zresztą za samo podłączenie kabelków haka chcieli 400 zł A za hak z podłączeniem 1600
Kupiłem i zamontowałem sam (a dokładnie z pomocą kolegów z forum), elektryk podpiął za 30 zł. Czyli razem: hak -250, podłączenie - 30, przegląd -35 zł. Za resztę do 1600 zrobiłem klimę, wymienię te blachy, amorki, sprężyny i jeszcze zostanie....
Pozdrawiam i dziękuję