Szukałem w menu OP-COM'a i nigdzie nie znalazłem, czyżbym jednak nie miał modułu komfortu ? W jakim module to powinno być - w IPC, UEC ? W EHU (moduł multimedialny)znalazłem "Aktywacja zabez. p. włamaniowego" - czy ktoś wie do czego to służy ?miałczyk76 pisze:Jak ktoś ma skrzynkę skrzynkę bezpieczników w bagażniku to na 100% ma domykanie i otwieranie szyb z pilota
Jak nie działa to TECH2 i podobno OP-Com .Ja aktywowałem TECH 2
Problem z domykaniem/zamykaniem szyb!!!!
niestety wieczorem nie udało mi sie zejść z kompem do auta.
Póki co podpowiem jak do tego doszedłem, co nie było w sumie trudne.
Wcześniej, ktoś na forum napisał, że jak się ma skrzynkę bezpieczników w bagażniku to i powinien być ten moduł komfortu.
U mnie jest. Więc łażąc po różnych menu w op-com'ie trafiłem na (jak to sie dokładnie nazywało...) tylny moduł elektroniczny, nie pamiętam ale skrót to był REC.
Tam najpierw w menu testów znalazłem możliwość zrobienia testu komfortowego zamykania/otwierania - o dziwo szyby pojechały w dół a potem w gore.
Jak się upewniłem wszedłem w menu programowanie i chyba na drugim ekranie znalazłem właśnie komfortowe zamykanie/otwieranie - było 'nie występuje' , zmieniłem na (nie pamiętam dokładnie) ale tylko jedna opcja została do wyboru.
Wcisnąłem programuj, pojawił sie komunikat, że sterownik poprawnie zaprogramowany.
Wciągnąłem kluczyk ze stacyjki i nacisłnąłem pilota i... test się udał.
Póki co podpowiem jak do tego doszedłem, co nie było w sumie trudne.
Wcześniej, ktoś na forum napisał, że jak się ma skrzynkę bezpieczników w bagażniku to i powinien być ten moduł komfortu.
U mnie jest. Więc łażąc po różnych menu w op-com'ie trafiłem na (jak to sie dokładnie nazywało...) tylny moduł elektroniczny, nie pamiętam ale skrót to był REC.
Tam najpierw w menu testów znalazłem możliwość zrobienia testu komfortowego zamykania/otwierania - o dziwo szyby pojechały w dół a potem w gore.
Jak się upewniłem wszedłem w menu programowanie i chyba na drugim ekranie znalazłem właśnie komfortowe zamykanie/otwieranie - było 'nie występuje' , zmieniłem na (nie pamiętam dokładnie) ale tylko jedna opcja została do wyboru.
Wcisnąłem programuj, pojawił sie komunikat, że sterownik poprawnie zaprogramowany.
Wciągnąłem kluczyk ze stacyjki i nacisłnąłem pilota i... test się udał.
Programujemy to dokładnie jak napisał kolega dneo
Moduł REC robimy test w zakładce "test komfortowe zamykanie" i jak dzaiała to przechodzimy do PROGRAMOWANIA do zakładki "konfiguracja wariantów programu" aby wejść trzeba podać SECURITY CODE potem wybieramy komfortowe zamykanie- wybieramy na występuje kikamy programowanie powinien wyskoczyć komunikat sterownik został poprawnie zaprogramowany i cieszymy się domykaniem i otwieraniem szybek z pilota...... dzięki kolego dneo że to znalazłeś.
Moim zdaniem można to zaprogramować w każdej ZB w której jest moduł REC z tyłu.....
Moduł REC robimy test w zakładce "test komfortowe zamykanie" i jak dzaiała to przechodzimy do PROGRAMOWANIA do zakładki "konfiguracja wariantów programu" aby wejść trzeba podać SECURITY CODE potem wybieramy komfortowe zamykanie- wybieramy na występuje kikamy programowanie powinien wyskoczyć komunikat sterownik został poprawnie zaprogramowany i cieszymy się domykaniem i otwieraniem szybek z pilota...... dzięki kolego dneo że to znalazłeś.
Moim zdaniem można to zaprogramować w każdej ZB w której jest moduł REC z tyłu.....
A możesz wrzucić fotkę twojej skrzynki lub opisać ją na podstawie fotki Ronina.
ZAFIRKA B 1.9 CDTI '06 - 6,8L /100km
Na pierwszy rzut oka wygląda tak samo łacznie z modułem do haka bo go posiadam.CHRIS7779 pisze: lub opisać ją na podstawie fotki Ronina.
Jak już raz napisałem myślę że każda ZB która ma taki moduł REC można zaprogramować domykanie szybek. Tym bardziej że ja z tyłu mam "korbki" i moja wersja nie ma specjalnych wodotrysków.....