Na jednym i drugim.
[B] - janekW67 - 1.8 140 KM NJOY, 2006
- barek16
- Mieszkaniec
- Imię: Krzysztof
- Auto: Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
U mnie tarcze są jeszcze oryginały GM, a klocki przód i tył poprzedni właściciel założył właśnie Boscha 2 tyg przed sprzedażą auta i złego słowa nie powiem. Co prawda troszkę pylą ale zrobiłem już na nich 30kkm w 3 lata i klocków jest jeszcze grubo ponad połowa.
- janekW67
- Zafiromaniak
- Imię: Janek
- Auto: Opel Zafira B 1.8 Njoy
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Tak wyglądają tarcze i klocki Boscha z tylnej osi, po przejechaniu 40kkm.
Dodam, że zaciski i prowadnice są w porzo.
Oprócz wspomnianych tylnych tarcz i klocków, wymienione zostały klocki przednie, płyn hamulcowy i łącznik stabilizatora.
Dodam, że zaciski i prowadnice są w porzo.
Oprócz wspomnianych tylnych tarcz i klocków, wymienione zostały klocki przednie, płyn hamulcowy i łącznik stabilizatora.
Ostatnio zmieniony 03 sty 2021, 10:48 przez Sebu$, łącznie zmieniany 2 razy.
Oczywiście!
- fredas
- Zafiromaniak
- Imię: Ryszard
- Auto: Opel Zafira B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
O w mordę moja żyletka do golenia jest grubsza a tak serio to trochę przeszły . 40k to w sumie dobry wynik no chyba że ch...... ? A za dobrze wykonaną robotę Jon
Ostatnio zmieniony 02 sty 2021, 21:39 przez fredas, łącznie zmieniany 1 raz.
- barek16
- Mieszkaniec
- Imię: Krzysztof
- Auto: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
40kkm na klocki wydaje się ok, po tarczach oczekiwało by się jednak wiecej. Zwykle tarcza wytrzymuje 2 zestawy klocków. Z drugiej strony, jak dojechałeś klocki tak że tarły metalem o tarcze to chyba normalne że się wy... tarły
U siebie, od zakupu auta, czekam kiedy klocki się skończą, bo tarcze już minimalną dopuszczalną grubość mają, a tak te Bosche ładnie się trzymają że właśnie zestaw Boscha obstawiałem na wymianę. Teraz już sam nie wiem
U siebie, od zakupu auta, czekam kiedy klocki się skończą, bo tarcze już minimalną dopuszczalną grubość mają, a tak te Bosche ładnie się trzymają że właśnie zestaw Boscha obstawiałem na wymianę. Teraz już sam nie wiem
Ostatnio zmieniony 04 sty 2021, 09:44 przez barek16, łącznie zmieniany 1 raz.
- janekW67
- Zafiromaniak
- Imię: Janek
- Auto: Opel Zafira B 1.8 Njoy
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Do przedniej osi zastrzeżeń nie mam. Tarcze są w minimalnym stopniu zużyte, a klocki wymieniłem, tylko dlatego, że kupiłem nowe.barek16 pisze: ↑03 sty 2021, 11:00 40kkm na klocki wydaje się ok, po tarczach oczekiwało by się jednak wiecej. Zwykle tarcza wytrzymuje 2 zestawy klocków. Z drugiej strony, jak dojechałeś klocki tak że tarły metalem o tarcze to chyba normalne że się wy... tarły
Zastanawia mnie to, dlaczego tył, tak szybko się zużył. Faktem jest to, nie da się ukryć, że klockom z prawej strony pomogłem się zjechać do zera, drogą powrotną do Polski.
Oczywiście!
- Czesław
- Zafiromaniak
- Imię: Czesław
- Auto: Meriva B 1,4 120 KM
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Nel
Makabra te klocki i tarcze ,przecież to musiało być słychać zgrzyt jak chole-a a hamowania 10% ,ja mam zrobione na oryginałach 130 tyś czujniki jeszcze nie
alarmują . Do hamowania służą też biegi
alarmują . Do hamowania służą też biegi
Ostatnio zmieniony 05 sty 2021, 22:40 przez Czesław, łącznie zmieniany 1 raz.
czesiek_ze