Podświetlenie drzwi
Moderator: Sebu$
-
lukford
Roobsoon można coś więcej o montażu? Miałeś po zdjęciu tapicerki wtyczki czy dorabiałeś? Kupiłeś oryginalne podświetlenie czy jakieś normalne taśmy ledowe?
-
conan
Ja zacząłem robić tylne drzwi i dałem paski ledowe 3528 czereone. W zasadzie tylko trzeba wyciągnąć dekor a wlutowanie się w instalację przełącznika nie wymaga rozbierania tapicerki, można podważyć cały panel z przyciskiem ale trzeba uważać żeby nie pękł bo cały nie wyjdzie, u mnie jest przykręcony od tyłu tapicerki. Ale zgrabne rączki sobie poradzą z wlutowaniem. Koszt ledow 4 zl na dwie strony tyłu. Żeby pozbyć się punktów ledowych warto pokombinować z mleczną przysłoną z profili do ledów.
-
Roobsoon
Mi udało się kupić cały oryginalny komplet wiązka kabli i led. Montaż polegał na tym że zdjąłem boczki drzwi, całe okablowanie i podmieniłem kable. Jak coś służę pomocą co i jak.
-
Piotr212
Ktoś by się podjął zmiany podświetlania drzwi oraz tunelu pacjent opel zafira c???
Witam czy ktoś by się podjął się podświetlić boczki i koło lewarka pacjent opel zafira c???
Witam czy ktoś by się podjął montażu podświetlenia tylnich drzwi i tunelu środkowego pacjent opel zafira c nie musi być to fachowiec tylko osoba która ma pojęcie o tym lub która to już robiła
Witam czy ktoś by się podjął się podświetlić boczki i koło lewarka pacjent opel zafira c???
Witam czy ktoś by się podjął montażu podświetlenia tylnich drzwi i tunelu środkowego pacjent opel zafira c nie musi być to fachowiec tylko osoba która ma pojęcie o tym lub która to już robiła
Mam pytanie czy długo zajęło Panu z montażem tego podświetlania?
Ostatnio zmieniony 18 sty 2021, 08:57 przez Sebu$, łącznie zmieniany 1 raz.
-
conan
Montaż jest w zasadzie prosty. Dla sprawnych rączek nie trzeba nawet demontować tapicerki. Aczkolwiek pogoda teraz taka że lepiej poczekać do wiosny bo plastiki z chinskiego ryżu będą się łamać.
U mnie na wiosnę będę robić poprawkę, wszystkie drzwi będą podłączone do podświetlenia lewarka (bo ten działa na wszystkie drzwi) tak żeby świeciły po otwarciu tylne, bo jeżeli podłączysz jak kolega wyżej do "żółto cczarnego" to po otwarciu tylnych drzwi nie będzie podświetlenia, dopiero po otwarciu przednich lub włączeniu zapłonu.
U mnie na wiosnę będę robić poprawkę, wszystkie drzwi będą podłączone do podświetlenia lewarka (bo ten działa na wszystkie drzwi) tak żeby świeciły po otwarciu tylne, bo jeżeli podłączysz jak kolega wyżej do "żółto cczarnego" to po otwarciu tylnych drzwi nie będzie podświetlenia, dopiero po otwarciu przednich lub włączeniu zapłonu.
-
Roobsoon
Łatwiej kupić gotowy zestaw okablowania z ledami i po prostu wymienić wiązki w drzwiach. Zawsze to oryginał. Na allegro koleś sprzedaje całość za 500 zł moim zdaniem warto bo efekt w nocy bezcenny