i tu mnie zaciekawiłeśOstap pisze: 18 sty 2021, 08:40 jak się okazało ta biedronkowa ładowarka ma ukryty tryb który można patentem aktywować i wtedy aku ładowany jest do 15,85 V.
podpowiesz
i tu mnie zaciekawiłeśOstap pisze: 18 sty 2021, 08:40 jak się okazało ta biedronkowa ładowarka ma ukryty tryb który można patentem aktywować i wtedy aku ładowany jest do 15,85 V.
a to nie jest ukryta funkcja tylko ogólnie dostępna nawet opisana w instrukcjifredas pisze: 18 sty 2021, 13:16 Ta funkcja to z tą ikoną płatków śniegu. Chyba oto chodzi , związane to jest z zimowymi warunkami ja mam z Lydla![]()
Pamiętaj kolego, że gdy silnik widzi - 40 st to nie ma chu.. odpalić musiKocur pisze:Nie przejmuj się, Łukasz - u mnie jak wczoraj odpaliłem, to przez minutę nie wiedziałem, czy to Zośka, czy może traktor [emoji38]
Cieszyć się, że odpaliła. Ja niestety musiałem był pożyczyć prądu z Bertonki.
Pamiętaj kolego, że gdy silnik widzi - 40 st to nie ma chu.. odpalić musiKocur pisze:Nie przejmuj się, Łukasz - u mnie jak wczoraj odpaliłem, to przez minutę nie wiedziałem, czy to Zośka, czy może traktor [emoji38]
Cieszyć się, że odpaliła. Ja niestety musiałem był pożyczyć prądu z Bertonki.
A teraz zrozumiałem to zaraz po przeczytaniuOstap pisze: 20 sty 2021, 06:08 Nie, nie mój
Wystarczy po naładowaniu odłączyć ładowarkę i ponownie podłączyć. Poczekać aż będzie full i wtedy masz 2 minuty na to aby aku obciążyć poniżej 12.8 V, wtedy ładowarka przechodzi w tryb recon i przez około 3h ładuje aku 15.8 V
Słychać fajnie jak elektrolit w aku lekko syczy![]()