[B] Ziomek ZB Z18XER 140 km, Cosmo, 2006
-
Ziomek25041986
Sluchajcie bo zapomnialem napisac ze linka maski jest luzna i slabo sie maska otwiera. Macie jakis patent narazie na to? Czy szukac nowej linki?
- Mariusz
- Zafiromaniak
- Imię: Mariusz
- Auto: ZB OPC Line
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Sprawdź mocowanie pancerza linki w okolicach zamka maski. Może jest poluzowane albo trzeba przeregulować. Na wszelki wypadek zdejmij atrapę przy regulacji żeby móc otworzyć maskę.
-
Ziomek25041986
Linka jak otworze jakos jest ewidentnie luzna. Z centymetr luzu jest. Ale to juz wiem i naoisalem wyzej. Tylko pytanie co zrobic zeby luzu nie bylo. Piszesz ze jakas regilacja tam jest? Bo to eyglada jakby ta linka soe wyciagnela. Mocowanie jest ok.
- Gregor1987
- Mieszkaniec
- Imię: Aga & Grzegorz
- Auto: Opel Zafira B OPC 2.0 Turbo
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
Bezawaryjności i wydatków tylko pod dystrybutorem
Bezawaryjności i wydatków tylko pod dystrybutorem
Żyj tak jakby jutra miało nie być... 
Na forum czasami przebywa żona Pana i władcy
Na forum czasami przebywa żona Pana i władcy
- Mariusz
- Zafiromaniak
- Imię: Mariusz
- Auto: ZB OPC Line
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Skoro linka jest luźna to odkręć mocowanie pancerza do belki i przesuń go w prawo, wtedy linka się naciągnie.Ziomek25041986 pisze: 31 sty 2021, 14:10 Linka jak otworze jakos jest ewidentnie luzna. Z centymetr luzu jest. Ale to juz wiem i naoisalem wyzej. Tylko pytanie co zrobic zeby luzu nie bylo. Piszesz ze jakas regilacja tam jest? Bo to eyglada jakby ta linka soe wyciagnela. Mocowanie jest ok.
-
Ziomek25041986
Mariusz pisze: 31 sty 2021, 19:00Skoro linka jest luźna to odkręć mocowanie pancerza do belki i przesuń go w prawo, wtedy linka się naciągnie.Ziomek25041986 pisze: 31 sty 2021, 14:10 Linka jak otworze jakos jest ewidentnie luzna. Z centymetr luzu jest. Ale to juz wiem i naoisalem wyzej. Tylko pytanie co zrobic zeby luzu nie bylo. Piszesz ze jakas regilacja tam jest? Bo to eyglada jakby ta linka soe wyciagnela. Mocowanie jest ok.
Dalo rade