Wymiana sprężyn na obniżające. Czy pasują ?

Zawieszenie, koła, podwozie, układ kierowniczy, hamulce, opony itp.

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Jarek19

Wymiana sprężyn na obniżające. Czy pasują ?

#1 Post autor: Jarek19 »

Witam, czy ktoś z was miał do czynienia z wymianą sprężyn w swojej zośce ??? Poszukując na internecie sportowych sprężyn obniżających znalazłem tylko dwa komplety i były one drogie :/ :/ Czytałem też, że astra G ma podobne zawieszenie co zośka i jest ich więcej i są dużo tańsze, a więc moje pytanie do was: Czy sprężyny od astry G będą pasowały do zośki z 2004 roku ? Pozdrawiam :D :D

KOPERNIK

#2 Post autor: KOPERNIK »

Czy sprężyny od astry G będą pasowały do zośki z 2004 roku ? Pozdrawiam :D :D
Witam ..
Pytasz czy będą pasowały będą pasowały tylko weź sobie pod uwagę że będzie bardzo dobijało ze względu na ciężar auta gdyż Zośka jest cięższa.Dlaczego to mówię wiem to z doświadczenia bo też miałem popękane przednie sprężyny i założyłem od Astry i bardzo dobijało...skończyło się na wymianie sprężyn na orginał od Zafiry i jest teraz ok ....

slavDŚ

#3 Post autor: slavDŚ »

Wita nie wiem cy nie za pózno ale moge powiedziec że ja mam obniżone o 4cm zawieszenie na eibachu, na dużych dziurach i muldach dobija ale nie jest żle teraz zima lekko szoruje ale za to latem przy wiekszych predkościach czuje sie bezpieczniej auto nie przechyla się i nie buja na boki dl mnie ok.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie”