Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ECO to wyłączenie sprężarki (nie działa klimatyzacja, tylko normalny nawiew).
AUTO - utrzymuje podaną temperaturę (klima włączona), wieje ze wszystkich nawiewów (o ile są otwarte). Jak przestawisz na szybę/nogi to auto się wyłącza.
no u mnie jak jest eco (w zafira B) to nie leci zimne powietrze...
ale oczywiscie zaraz po wylaczeniu klimy przez jakis czas bedzie leciec zimne powietrze...
tak samo jak po wylaczeniu silnika i nacisnieciu auto bedzie przez pewien czas nawiew w kabinie (np. jak stoje przed przejazdem kolejowym)
chinek, dobrze ze uscisliles
nie mam pojecia, moze stad ze w silniku jest chlodniej i zanim cieple powietrze doleci to przez chwile jest chlodniejsze? nigdy nie zwracalem na to uwage, chyba stad ze zawsze jezdze na klimie
Chinek a jak naciskasz przycisk ECO to słyszysz załączanie sprężarki i rozłączanie? Możesz to zauważyć także na komputerze pokładowym. Przy wyłączonej klimie i świecącym ECO spalanie chwilowe wynosi 0,8 l/h z włączoną klimą spalanie wynosi 1,2l/h oczywiście na postoju. Ja bym na Twoim miejscu tu szukał przyczyny, no u mnie widać i czuć różnicę między włączonym i wyłączonym trybem ECO (klimą)