Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Hej! Po podniesieniu maski bliżej dolnej części mam takie "klocki" z materiału... Nie wiem jak to nazwać. Kiedyś (chyba ze starości) rozpadły mi się takie klocki w górnej części maski (od wewnątrz).
Kupiłem w ASO coś takiego (podobno pasuje do Zafiry, ale na opakowaniu jest napisane Astra G), ale gdzie to zamontować? Pod maską na krawędzi czy raczej na błotniku:
Fotki:
Ostatnio zmieniony 23 lis 2015, 16:36 przez MARCEL!, łącznie zmieniany 4 razy.
Hmm to już mam zamontowane, tak bardziej na górze, natomiast... wydawało mi się, że jeszcze niżej coś było... W sensie przy podniesionej masce bardziej na górze (z tej perspektywy)
Aha. U mnie te gumowe odboje są...
Może ktoś coś domontował, bo w lecie po prostu to odpadło (nie było gumowe tylko z materiału, jakby filcu)... Najwyżej będę mieć zapas tych klocków materiałowych
P.S. bazyliszek72 - miałeś takie wygłuszenie maski w standardzie? U mnie była goła blacha. W sumie zamontowanie wygłuszenia (STP+GMS) dużo nie dało, poza tym, że na zewnątrz mniej słychać wtryskiwacze od gazu, tak na prawdę pomogła wymiana tzw. plecionki i montaż tłumika drgań kołyski silnika od Diesla (hałas w Z18XE w dużej mierze jest od drgań...)
Ostatnio zmieniony 23 lis 2015, 16:36 przez MARCEL!, łącznie zmieniany 1 raz.
P.S. bazyliszek72 - miałeś takie wygłuszenie maski w standardzie? U mnie była goła blacha. W sumie zamontowanie wygłuszenia (STP+GMS) dużo nie dało, poza tym, że na zewnątrz mniej słychać wtryskiwacze od gazu, tak na prawdę pomogła wymiana tzw. plecionki i montaż tłumika drgań kołyski silnika od Diesla (hałas w Z18XE w dużej mierze jest od drgań...)
Kupilem i zalozylem bo po zakupie samochodu nic nie mialem
Ostatnio zmieniony 23 lis 2015, 17:30 przez SD72, łącznie zmieniany 5 razy.
MARCEL! pisze: 23 lis 2015, 15:30
Hej! Po podniesieniu maski bliżej dolnej części mam takie "klocki" z materiału... Nie wiem jak to nazwać. Kiedyś (chyba ze starości) rozpadły mi się takie klocki w górnej części maski (od wewnątrz).
Kupiłem w ASO coś takiego (podobno pasuje do Zafiry, ale na opakowaniu jest napisane Astra G), ale gdzie to zamontować? Pod maską na krawędzi czy raczej na błotniku:
Fotki:
Wczoraj otwierając maskę połowa tych właśnie "klocków piankowo- gumowych" została na masce a połowa na błotniku, rozpadły się na pół. Wrzuciłem do samochodu, raczej tego nie naprawie. Chyba moja wina, na pogodę nie zrzucę winy bo było +2^oC. Wygląda to na uszczelkę tej "rynny" w błotniku. Do czego to ustrojstwo służy?
Ostatnio zmieniony 10 lut 2021, 06:57 przez mictom, łącznie zmieniany 2 razy.
Prosze łapie powietrze no i wode źeby nie leciała rynienką na regulacje świateł w lampie które potem parują, a powietrze żeby wygłuszyć szum takie cosik czyli przedłużenie tej poprzecznej pod maską uszczelki.
Ostatnio zmieniony 10 lut 2021, 15:22 przez Dziadek13, łącznie zmieniany 2 razy.
Jadę do motoryzacyjnego zapytać o boczny odbój (ten na błotniku) , bo się okazało że też jednego nie było od początku jak kupiłem i dopytam o te pianki od razu. Jak nie będzie lub będą za 50zł sztuka to zabiorę się za regenerację starych lub poszukam materiał na nowe.
Ja swoje pianki wczoraj pokleiłem, bo w sklepie motoryzacyjnym chyba się dopiero dowiedzieli że taka część istnieje. Piankę w miejscu styku z karoserią popsikałem smarem silikonowym, żeby nie zbierała wody.
Z odbojem bocznym tak samo, nie mają. Zamówię pewnie ze sklepu internetowego tylko fajnie by było jakby mieli też te pianki.
Załączniki
90587036 OPEL
90587036 OPEL
90587036 OPEL
Ostatnio zmieniony 11 lut 2021, 17:26 przez mictom, łącznie zmieniany 2 razy.