Zaczepy (klocki gumowo-materiałowe) pod maską z przodu
Moderator: Sebu$
-
- Zafiromaniak
- Imię: Mar
- Auto: Opel Zafira A
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Zaczepy (klocki gumowo-materiałowe) pod maską z przodu
Hej! Po podniesieniu maski bliżej dolnej części mam takie "klocki" z materiału... Nie wiem jak to nazwać. Kiedyś (chyba ze starości) rozpadły mi się takie klocki w górnej części maski (od wewnątrz).
Kupiłem w ASO coś takiego (podobno pasuje do Zafiry, ale na opakowaniu jest napisane Astra G), ale gdzie to zamontować? Pod maską na krawędzi czy raczej na błotniku:
Fotki:
Kupiłem w ASO coś takiego (podobno pasuje do Zafiry, ale na opakowaniu jest napisane Astra G), ale gdzie to zamontować? Pod maską na krawędzi czy raczej na błotniku:
Fotki:
Ostatnio zmieniony 23 lis 2015, 16:36 przez MARCEL!, łącznie zmieniany 4 razy.
- SD72
- Zafiromaniak
- Imię: Sylwek
- Auto: Zafira A 1.8 Elegance automatic
Sa jeszcze gumowe "odboje " ale sa mocowane nie na masce tylko na blotniku
Na mojej fotce nr 2 jest to widoczne
A te trzy otwory to nie wiem i Zosia w garazu wiec zobaczyc nie moge
Na mojej fotce nr 2 jest to widoczne
A te trzy otwory to nie wiem i Zosia w garazu wiec zobaczyc nie moge
Ostatnio zmieniony 23 lis 2015, 17:01 przez SD72, łącznie zmieniany 3 razy.
bazyliszek72
-
- Zafiromaniak
- Imię: Mar
- Auto: Opel Zafira A
Aha. U mnie te gumowe odboje są...
Może ktoś coś domontował, bo w lecie po prostu to odpadło (nie było gumowe tylko z materiału, jakby filcu)... Najwyżej będę mieć zapas tych klocków materiałowych
P.S. bazyliszek72 - miałeś takie wygłuszenie maski w standardzie? U mnie była goła blacha. W sumie zamontowanie wygłuszenia (STP+GMS) dużo nie dało, poza tym, że na zewnątrz mniej słychać wtryskiwacze od gazu, tak na prawdę pomogła wymiana tzw. plecionki i montaż tłumika drgań kołyski silnika od Diesla (hałas w Z18XE w dużej mierze jest od drgań...)
Może ktoś coś domontował, bo w lecie po prostu to odpadło (nie było gumowe tylko z materiału, jakby filcu)... Najwyżej będę mieć zapas tych klocków materiałowych
P.S. bazyliszek72 - miałeś takie wygłuszenie maski w standardzie? U mnie była goła blacha. W sumie zamontowanie wygłuszenia (STP+GMS) dużo nie dało, poza tym, że na zewnątrz mniej słychać wtryskiwacze od gazu, tak na prawdę pomogła wymiana tzw. plecionki i montaż tłumika drgań kołyski silnika od Diesla (hałas w Z18XE w dużej mierze jest od drgań...)
Ostatnio zmieniony 23 lis 2015, 16:36 przez MARCEL!, łącznie zmieniany 1 raz.
- SD72
- Zafiromaniak
- Imię: Sylwek
- Auto: Zafira A 1.8 Elegance automatic
Kupilem i zalozylem bo po zakupie samochodu nic nie mialem
Ostatnio zmieniony 23 lis 2015, 17:30 przez SD72, łącznie zmieniany 5 razy.
bazyliszek72
- mictom
- Świeżak
- Imię: Tomek
- Auto: Opel Zafira A 1.8 2003 Njoy
Wczoraj otwierając maskę połowa tych właśnie "klocków piankowo- gumowych" została na masce a połowa na błotniku, rozpadły się na pół. Wrzuciłem do samochodu, raczej tego nie naprawie. Chyba moja wina, na pogodę nie zrzucę winy bo było +2^oC. Wygląda to na uszczelkę tej "rynny" w błotniku. Do czego to ustrojstwo służy?MARCEL! pisze: ↑23 lis 2015, 15:30 Hej! Po podniesieniu maski bliżej dolnej części mam takie "klocki" z materiału... Nie wiem jak to nazwać. Kiedyś (chyba ze starości) rozpadły mi się takie klocki w górnej części maski (od wewnątrz).
Fotki:
Ostatnio zmieniony 10 lut 2021, 06:57 przez mictom, łącznie zmieniany 2 razy.
- Dziadek13
- Zafiromaniak
- Imię: Jorg
- Auto: VW Turan była zafira DTL
- Model: Turan
- Oznaczenie silnika: AVQ
Prosze łapie powietrze no i wode źeby nie leciała rynienką na regulacje świateł w lampie które potem parują, a powietrze żeby wygłuszyć szum takie cosik czyli przedłużenie tej poprzecznej pod maską uszczelki.
Ostatnio zmieniony 10 lut 2021, 15:22 przez Dziadek13, łącznie zmieniany 2 razy.
- Pszczyna
- Zafiromaniak
- Imię: Dariusz
- Auto: Zafira B 1,9
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Orzesz w mordę pierwsze widzę te pianki , więc jakieś nr. katalogowe ,ewentualnie przybliżona cena
Mój garaż ----- viewtopic.php?f=87&t=32387&p=477253#p477253
- mictom
- Świeżak
Dzięki Jorg
Jadę do motoryzacyjnego zapytać o boczny odbój (ten na błotniku) , bo się okazało że też jednego nie było od początku jak kupiłem i dopytam o te pianki od razu. Jak nie będzie lub będą za 50zł sztuka to zabiorę się za regenerację starych lub poszukam materiał na nowe.
Jadę do motoryzacyjnego zapytać o boczny odbój (ten na błotniku) , bo się okazało że też jednego nie było od początku jak kupiłem i dopytam o te pianki od razu. Jak nie będzie lub będą za 50zł sztuka to zabiorę się za regenerację starych lub poszukam materiał na nowe.
- Pszczyna
- Zafiromaniak
- Imię: Dariusz
- Auto: Zafira B 1,9
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Teraz dopatrzyłem że temat dotyczy Zafiry A więc autor niechaj poprawi
Mój garaż ----- viewtopic.php?f=87&t=32387&p=477253#p477253
- mictom
- Świeżak
Ja swoje pianki wczoraj pokleiłem, bo w sklepie motoryzacyjnym chyba się dopiero dowiedzieli że taka część istnieje. Piankę w miejscu styku z karoserią popsikałem smarem silikonowym, żeby nie zbierała wody.
Z odbojem bocznym tak samo, nie mają. Zamówię pewnie ze sklepu internetowego tylko fajnie by było jakby mieli też te pianki.
Z odbojem bocznym tak samo, nie mają. Zamówię pewnie ze sklepu internetowego tylko fajnie by było jakby mieli też te pianki.
Ostatnio zmieniony 11 lut 2021, 17:26 przez mictom, łącznie zmieniany 2 razy.