Martwe pole
Moderator: Sebu$
-
- Mieszkaniec
- Imię: Tomek
- Auto: Zafira
- Model: ZCfl
- Oznaczenie silnika: b20dth
a kto ci wymieniał? ja bym poszedł z reklamacją co do wyłączenia trzeba pewnie komputerem, nie wiem czy opelscanner lub op-com da rade trzeba by spróbować ewentualnie aso możne wyłączy ale tam zawsze maja problem
- 12Marek
- Bywalec
- Imię: Marek
- Auto: Zafira Tourer 2.0 CDTI Ecoflex
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: A20DT
Czujnik na oryginalny wymieniłeś czy podróba? Jaka była cena?
" Nic nie dało" - czyli? Po wyjęciu bezpiecznika 25 nie działa ani martwe pole ani czujniki parkowania?
Pytam bo z tego co znalazłem w kwitach u mnie były dwa razy wymieniane
" Nic nie dało" - czyli? Po wyjęciu bezpiecznika 25 nie działa ani martwe pole ani czujniki parkowania?
Pytam bo z tego co znalazłem w kwitach u mnie były dwa razy wymieniane
-
- Świeżak
- Imię: Michał
- Auto: Opel Zafira C 1.4 turbo
- Oznaczenie silnika: Z14T
Wymieniłem sam na oryginał tylko używkę a po wyjęciu bezpiecznika nic nie działa zresztą tak samo jak i teraz
Dodano po 46 minutach 50 sekundach:
Może z instalacją jest jakiś problem ?
Dodano po 46 minutach 50 sekundach:
Może z instalacją jest jakiś problem ?
-
- Imię: Sebastian
- Auto: Opel Zafira C 2.0 CDTI Elite
- Oznaczenie silnika: Z20DTH
Witam wszystkich, mam problem z czujnikami martwego pola mianowicie swieca się cały czas po przejechaniu 200m i wyskakuje komunikat układ monitorowania strefy bocznej niedostepny. W opcjach jest załączona funkcja.Czujniki działają każdy osobno widzi przeszkodę.
Ostatnio zmieniony 04 mar 2021, 17:25 przez Exterme, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Bywalec
- Imię: Piotr
- Auto: Zafira C 1.6D
- Oznaczenie silnika: B16DTH
u mnie były losowe problemy z czujnikami - oczywiście komputer, choć wie który szwankuje, nie pokaże tego ... kupiłem sobie urządzenie diagnostyczne i odczytałem, ale nie o tym miałem pisać.
Przyczyną problemu była ukruszona wtyczka, oczywiście ta najtrudniej dostępna. Czujnik okazał się sprawny. Najprawdopodobniej był to ślad po parkingowej stłuczce poprzednika. Wymienili czujnik i jego uchwyt na co wskazuje inny kolor plastiku niż w pozostałych, ale pozostawili wtyczkę która z czasem się rozsypała. Dokładnie to wtyczka zaczęła się wysuwać, nabrała wilgoci i dalej to już wiadomo. Opisałem to w innym wątku: https://zafiraklub.pl/viewtopic.php?f=7 ... 31#p442931