Masz mechanika? Oddałeś auto? To mi nic do tego.
2.0 200 Koni Kopci i Bierze Olej
-
- Świeżak
- Imię: DOMINIK
- Auto: Zafira B 2.0T
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LER
Również nie zamierzam się kopać. Doceniam Twoje projekty i to co robisz. Cena nie jest dla mnie jedynym wyznacznikiem. Nie chce oszczędzać na częściach.Zadałem tu pare pytań między innymi o objawy i dobór części i o źródła czy nazwy producentów tłoków. Nie pytałem się czy ktoś zna najlepszy warsztat w Polsce od Opla itp . Czy to ze oszczędzam i ze kasa jest dla mnie wyznacznikiem to tylko dlatego ze mam kogoś tańszego od Ciebie ? Chyba Nie . Do mojego kolegi/mechanika są długie kolejki i nie słyszałem jeszcze o nim złej opinii.
-
- Świeżak
- Imię: DOMINIK
- Auto: Zafira B 2.0T
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z20LER
Wiesz co nie chce mi się już tutaj wypowiadać drążyć co i jak. Konsultowałem to z paroma mechanikami w okolicy i każdy mówił coś koło 6 tysi oczywiście mówimy tu bez regeneracji turbiny. Wymieniają to co jest potrzebne . Sory ale nie jestem pasjonatem i raczej nie będę wiec nie wydam 12 tysi w remont samochodu który prawie tyle kosztował. Wiadomo ze jako pasjonat będziesz krytykował ja tylko chce pojeździć max 3 lata zrobić ze 40 tys km i zmienić na inny.
Dodano po 2 minutach 15 sekundach:
Dodano po 5 minutach 10 sekundach:
Dodano po 2 minutach 15 sekundach:
Wszystko silniki robi tylko stałym klientom bo dłuższy czas się kiedyś tym zajmował .mechanicy teraz nie chcą robić silników wolą rozrząd za 300 zł wymienić ( tak na marginesie ode mnie bierze 200 )
Dodano po 5 minutach 10 sekundach:
Mój to Silnik to LERgasior135 pisze: ↑05 mar 2021, 17:20 Wiesz co nie chce mi się już tutaj wypowiadać drążyć co i jak. Konsultowałem to z paroma mechanikami w okolicy i każdy mówił coś koło 6 tysi oczywiście mówimy tu bez regeneracji turbiny. Wymieniają to co jest potrzebne . Sory ale nie jestem pasjonatem i raczej nie będę wiec nie wydam 12 tysi w remont samochodu który prawie tyle kosztował. Wiadomo ze jako pasjonat będziesz krytykował ja tylko chce pojeździć max 3 lata zrobić ze 40 tys km i zmienić na inny.
Dodano po 2 minutach 15 sekundach:Wszystko silniki robi tylko stałym klientom bo dłuższy czas się kiedyś tym zajmował .mechanicy teraz nie chcą robić silników wolą rozrząd za 300 zł wymienić ( tak na marginesie ode mnie bierze 200 )