Butla gazowa

Silnik (ON, PB, LPG, CNG), układ przeniesienia napędu, układ wydechowy itp.

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Bajtlik
Debiutant
Imię: Krzysztof
Auto: Opel Zafira C 1.4 Cosmo
Model: ZC
Oznaczenie silnika: NET
Butla gazowa

#1 Post autor: Bajtlik »

Witam moje drugie pytanie czy posiada ktos butle gazowa zamontowana w bagazniku w zamian za plastkowy schowek podwojny pod tapicerka w wersji 5osobowej, nie ma mozliwosci wcisniecia jej zamiast dojazdowki poprzez belke wzmacniajaca tylne zawieszenie, jesli kros ma taka instalacje prosilbym infirmacje jaka to butla tam sie moze zmiescic i ewentualne foto instalacji jej z gory dzieki

Zbig
Świeżak
Imię: Zbigniew
Auto: Opel Zafira C 1.4 turbo
Oznaczenie silnika: A14net

#2 Post autor: Zbig »

Też myślałem o tym żeby tam umieścić butle, ale tam jest blacha która trzeba wyciąć, ostatecznie butla od spodu 44litry (37wchodzi), mam drążki Watta.

Bajtlik
Debiutant
#3 Post autor: Bajtlik »

Pod tym schowkiem jest jakas blacha i dopiero podloga?? Nie no taka butla troche mala jak dla mnie, tez mam ten drazek tam

Zbig
Świeżak

#4 Post autor: Zbig »

Bajtlik pisze: 19 mar 2021, 19:34 Pod tym schowkiem jest jakas blacha i dopiero podloga?? Nie no taka butla troche mala jak dla mnie, tez mam ten drazek tam
Dokładnie to jest wzmocnienie podłogi, o szerokości około 20cm, idzie to wyciąć ale uważam że lepiej mieć butle pod spodem.

Bajtlik
Debiutant
#5 Post autor: Bajtlik »

Spoko tylko gdzie wtedy kolo?? Pokrowiec i w bagazniku tez nie wchodzi w gre no i butle chcialbym conajmniej 56 litrow teraz sa takie plaskie na 15cm, zobaczymy co mi wymysla instalatorzy gazu. A tak na marginesie jaki masz silnik i kak to chodzi na gazie??

Awatar użytkownika
Czesław
Zafiromaniak
Imię: Czesław
Auto: Meriva B 1,4 120 KM
Model: B
Oznaczenie silnika: Nel

#6 Post autor: Czesław »

A może coś takiego ja mam i chwalę sobie https://allegro.pl/oferta/zestaw-napraw ... 0191951851
czesiek_ze

Bajtlik
Debiutant
#7 Post autor: Bajtlik »

Chwalisz dopoki nie przetniesz opony

Awatar użytkownika
Pszczyna
Zafiromaniak
Imię: Dariusz
Auto: Zafira B 1,9
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT
#8 Post autor: Pszczyna »

Czesław pisze: 20 mar 2021, 20:54 A może coś takiego ja mam i chwalę sobie https://allegro.pl/oferta/zestaw-napraw ... 0191951851
Ty może tak na chwilę obecną lecz zaczekaj aż zweryfikujesz w praktyce i druga rzecz ,wulkanizatorzy nie chętnie naprawiają opony po użyciu preparatu

Awatar użytkownika
Czesław
Zafiromaniak
Imię: Czesław
Auto: Meriva B 1,4 120 KM
Model: B
Oznaczenie silnika: Nel

#9 Post autor: Czesław »

Pszczyna pisze: 20 mar 2021, 21:11
Czesław pisze: 20 mar 2021, 20:54 A może coś takiego ja mam i chwalę sobie https://allegro.pl/oferta/zestaw-napraw ... 0191951851
Ty może tak na chwilę obecną lecz zaczekaj aż zweryfikujesz w praktyce i druga rzecz ,wulkanizatorzy nie chętnie naprawiają opony po użyciu preparatu
Tak było jak były opony z dętkami teraz to dla nich nie ma znaczenia mam warsztat wulk. 10 m od domu i zaciągałem języka :P

Dodano po 1 minucie 25 sekundach:
Bajtlik pisze: 20 mar 2021, 21:05 Chwalisz dopoki nie przetniesz opony
A tobie już się to przytrafiło rzadko się to zdarza ale gdyby to jest Assistance :tak:
czesiek_ze

Bajtlik
Debiutant
#10 Post autor: Bajtlik »

Dobra dobra na przecieta opone i tak to nie zadziala a na dziure lepszy sznurek wulkanizacyjny i szydlo no i kawalek kompresora

Bajtlik
Debiutant
#11 Post autor: Bajtlik »

Ok bo wchodzimy na inny temat czekam jeszcze na spostrzerzenia uzytkownikow odnosnie butli i instalacji gazowej w wersji 5 osobowej

Zbig
Świeżak

#12 Post autor: Zbig »

Bajtlik pisze: 20 mar 2021, 01:27 Spoko tylko gdzie wtedy kolo?? Pokrowiec i w bagazniku tez nie wchodzi w gre no i butle chcialbym conajmniej 56 litrow teraz sa takie plaskie na 15cm, zobaczymy co mi wymysla instalatorzy gazu. A tak na marginesie jaki masz silnik i kak to chodzi na gazie??
W Zafirze nie mam zapasowki, mam zestaw naprawczy, wożenie zapasu w bagażniku też bez sensu, od ponad 10 lat nie złapałem kapcia... mam wykupione ubezpieczenie więc nawet w razie W spokój.
Instalacja Stag, wtryski baracuda spalanie po mieście 10,5, 11 litrow, taki sam zestaw miałem w astrze J z 1.4 turbo i spisywał się ok.

Bajtlik
Debiutant
#13 Post autor: Bajtlik »

Z tego co wiem taka sama mi zaloza mowisz ze wieksza butla tam nie weszla?? Po przemysleniach najlepiej zeby byla wlasnie zamiast kola. Jaki przebieg zrobisz na tej co masz

Zbig
Świeżak

#14 Post autor: Zbig »

Bajtlik pisze: 21 mar 2021, 18:24 Z tego co wiem taka sama mi zaloza mowisz ze wieksza butla tam nie weszla?? Po przemysleniach najlepiej zeby byla wlasnie zamiast kola. Jaki przebieg zrobisz na tej co masz
Butla na 44 litry, wchodzi 37 litrów (gazownik podgioł troche pływak) robię na tym po mieście 350 km.

Bajtlik
Debiutant
#15 Post autor: Bajtlik »

To prawda weszla tam butla 44litry na styk, rzeczywiscie nie dali rady jej dac zamiast tego schowka ale z dojazdowka musze cos zrobic chyba ze rzeczywiscie jezdzic bez tego kola, dzieki za podpowiedz Zbig

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”