Błąd czujnika stop światła hamowania nie gasną
Moderator: Sebu$
-
- Świeżak
- Imię: adam
- Auto: Zafira a 2.2 dti
- Model: za
- Oznaczenie silnika: Y22DTH
Błąd czujnika stop światła hamowania nie gasną
Witajcie problem jest tego typu w aucie non stop po włączeniu zapłonu świeca światła stop, na wyłączonym zapłonie wszystko działa normalnie zapalają się i gasną pod pewldalem, jak tylko włączę zapłon lub silnik to świeca cały czas, czujniki pod pedałem wymieniłem 2 razy zero poprawy, co ciekawe jak odlacze wtyczkę od pompy abseu to nawet na zapłonie działają normalnie, ma ktoś jakiś pomysł? 2.2 dti. Jedyny błąd to błąd czujnika hamulca
- Czesław
- Zafiromaniak
- Imię: Czesław
- Auto: Meriva B 1,4 120 KM
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Nel
Pozostało Ci szukać przerwy w obwodzie tylnej wiązki gdzieś na załamaniu kabli musi byś przetarcie najczęściej w tej harmonijce na łączeniu dachu z klapą
czesiek_ze
- romek22794
- Mieszkaniec
- Imię: roman
- Auto: NJOY przycisk SPORT
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER,LpG
Cały czas regulacja czujnika.
Ja miałem tak: zauważyłem że stop się nie zapala. Myślę- czujnik padł na hamulcu, dodatkowo tempomat nie działa (logiczne). Czujnik wydłubałem, posprawdzałem-sprawny. włożyłem i nie działa znowu. Powoli, ząbek po ząbku wyregulowałem dziada.
A stało się od tego (przypuszczam) że gwałtownie "zdjąłem" nogę z pedału i odbił dość mocno. Tak że -regulacja moim zdaniem tylko.
Ja miałem tak: zauważyłem że stop się nie zapala. Myślę- czujnik padł na hamulcu, dodatkowo tempomat nie działa (logiczne). Czujnik wydłubałem, posprawdzałem-sprawny. włożyłem i nie działa znowu. Powoli, ząbek po ząbku wyregulowałem dziada.
A stało się od tego (przypuszczam) że gwałtownie "zdjąłem" nogę z pedału i odbił dość mocno. Tak że -regulacja moim zdaniem tylko.
- Czesław
- Zafiromaniak
- Imię: Czesław
- Auto: Meriva B 1,4 120 KM
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Nel
Tak to bardzo możliweromek22794 pisze: ↑21 kwie 2021, 07:43 Cały czas regulacja czujnika.
czesiek_ze
- Pszczyna
- Zafiromaniak
- Imię: Dariusz
- Auto: Zafira B 1,9
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Pytanie czy po odpięciu czujnika światła stop gasną , wówczas trzeba szukać gdzie indziej lub po wypięciu czujnika instalację sprawdzić poprzez mostkowanie
Mój garaż ----- viewtopic.php?f=87&t=32387&p=477253#p477253