To może nie ma napięcia po włączeniu zapłonu na kablu od podświetlenia.
Sprawdź to np. miernikiem, jakąś żarówką 12V, zacznij od tego.
Automatyczny wyłącznik gniazda zapalniczki
- Rysiek
- Przeglądacz
- Imię: Adrian
- Auto: Opel Zafira B 2010
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
No mądre słowa a miernik miałem w ręku hehe gdzie ja mam mózg...
A powiedz mi jak nie będzie to gdzie szukać dalej? Gdzie ten kabelek leci?
A powiedz mi jak nie będzie to gdzie szukać dalej? Gdzie ten kabelek leci?
- Rysiek
- Przeglądacz
No i wykrakałeś... a ja kable pociąłem.... zapalniczkę zamieniłem na nową...Rybka pisze: 04 mar 2021, 18:23 To może nie ma napięcia po włączeniu zapłonu na kablu od podświetlenia.
Sprawdź to np. miernikiem, jakąś żarówką 12V, zacznij od tego.
Ciekawe skąd on wychodzi, czy bez rozbierania plastików się obejdzie? bo na to to chyba nie mam siły...
Ostatnio zmieniony 07 mar 2021, 14:47 przez Rysiek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Rysiek
- Przeglądacz
Hmm a może trzeba coś aktywować op com-em?? To nie jest jakaś opcja??
Prądu nie ma na tym kabelku a bezpieczniki w bagażniku ok. Nie wiem... Tak se pomyślałem o tym op-com
Prądu nie ma na tym kabelku a bezpieczniki w bagażniku ok. Nie wiem... Tak se pomyślałem o tym op-com
Ostatnio zmieniony 10 mar 2021, 10:52 przez Rysiek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Rysiek
- Przeglądacz
:D:D:D Działa. Pewnie i tamten przekaźnik by działał ale ja jestem łajza... hehe nikt nic nie nap o brązowym żeby go nie przecinać a ja go przeciąłem i podłączałem jeden koniec zamiast dwa
Człowiek głupi jak but no ale co zrobisz..
Wszystko połączyłem na kostki/złącza WAGO, jak myślicie będzie dobrze czy lepiej sobie lutować w wolnej chwili?
Poza tym na czarnym nie miałem napięcia od podświetlenia A miałem wariant 5 ustawiony a w nim jest tryb dzienny czyli radio i konsola środkowa nie świecą i nawet jak odpaliłem i przekręciłem światła to prądu nie podawało. Więc zmieniłem na wariant1 żeby panel dostawał prąd od razu więc żaróweczka i na krótko i cyk zadziałało. Czemu tak to nie wiem ale działa. Potem podłączyłem przekaźnik i działa jak trzeba. Tylko jeszcze mi powiedzcie gdzie wy wcisnęliście ten przekaźnik bo ja wsadziłem koło ramienia od ręcznego i jak zaciągam czy spuszczam to słychać jak szura o obudowę.
Poza tym na czarnym nie miałem napięcia od podświetlenia A miałem wariant 5 ustawiony a w nim jest tryb dzienny czyli radio i konsola środkowa nie świecą i nawet jak odpaliłem i przekręciłem światła to prądu nie podawało. Więc zmieniłem na wariant1 żeby panel dostawał prąd od razu więc żaróweczka i na krótko i cyk zadziałało. Czemu tak to nie wiem ale działa. Potem podłączyłem przekaźnik i działa jak trzeba. Tylko jeszcze mi powiedzcie gdzie wy wcisnęliście ten przekaźnik bo ja wsadziłem koło ramienia od ręcznego i jak zaciągam czy spuszczam to słychać jak szura o obudowę.