Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
P0105 "Czujnik ciśnienia absol.kolektora/ciśnienia atmosferycznego - usterka"
P1105 Za mocne wejście obwodu sensora ciśnienia barometrycznego C-09
P1105 Za słabe wejście obwodu sensora ciśnienia barometrycznego C-09
P1105 Ciśnienie atmosferycznie do ciśnienia doładowania Nieprawdopodobne B-29
Witam mam ten sam problem .też zapala mi się ta kontrolka przy 130 kmh. mój mechanik sprawdzał na kompie i wyszło mu że jest problem z regulacją ciśnienia i tak od 2 tygodni wymienia różne część teraz czeka na jakiś czujnik .proszę o pomoc może komuś się udało usunąć taką awarie
witam wszystkich Ja się poddałem .po wymianie czujnika spalin .elektromechanik powiedział że teraz to będzie ok po rozpędzeniu zafiry do 140km/h na 5 biegu kontrolka znowu świeć opel trać moc i więcej nie wycisnę. po zgaszeniu silnika wszystko wraca do normy,aż do magicznej prędkości . POMOCY
najpierw było że nie można wyregulować ciśnienia doładowczego potem wyskoczyło w ogóle coś śmiesznego . coś takiego błąd krytyczny nr 2 i po tym zrezygnowałem z naprawy .
tego to mi nie podał ale powiedział że turbina w pewnym momencie się zacina i trzeba wymienić .a wcześniej powiedział że turbinę oglądał i że jest ok i ciśnienie też daje bardzo dobre.i dlatego zmieniam mechanika.jak będę miał więcej informacji to wam opisze .