[FAQ]Tempomat
-
- Imię: Pawel
- Auto: Zafira B 1.7
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: A17DTJ
Tazz dzięki za podpowiedź, doczytałem wszystko. znacznie wczesniej. Pytanie które pozostaje to czy znajde kogos z okolic Bielska kto mi to zaprogramuje w zafirce z 2013 roku. Nie posiadam opcoma.
-
- Świeżak
- Imię: Maciej
- Auto: 1.8 Cosmo panorama
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Hejo, niestety mój Opcom odmówił posługi. Ktoś w Wwa włączyłby mi tempomacior? Skrzynka półautomat, manetka jest więc wystarczy w opcomie
Wysłane z mojego ONEPLUS A3000 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego ONEPLUS A3000 przy użyciu Tapatalka
-
- Świeżak
- Imię: Janusz
- Auto: Wauxhall zafira b
- Model: B
- Oznaczenie silnika: B1.6
Witam mam wauxhalla zafira b 1.6 xep 2007 angol,chce podlaczyc tempomat krok po kroku ,mam manetke zmieniona i zaprogramowana i swieci kontrolka zielona,kupilem czujnik polozenia sprzegla a kabli niemam na kolumnie kierownicy ani za radiem,gdzie je szukac lub jak podciagnac nowe jak ich niema
Dodano po 1 minucie 8 sekundach:
Duzo o tempomacie tematow czytalem i o mojej zafirce niedoczytalem,albo przeoczylem cos
Dodano po 1 minucie 8 sekundach:
Duzo o tempomacie tematow czytalem i o mojej zafirce niedoczytalem,albo przeoczylem cos
-
- Świeżak
Jaki model i rocznik auta masz,ja mam anglika 2007 zafira b 1.6 xep manetke zaprogramowalem i czujnik kupilem a kable niewiem gdzie ,przy kierownicy niemaKenshi pisze: ↑18 maja 2020, 20:48 Witam kolegów ponownie. Po długich zastanowieniach i poszukiwań nareszcie znalazłem wpinkę do czujnika sprzęgła, podejrzewam że większość co ni mogła jej znalezć to będzie tam gdzie ja miałem. Mianowicie, po wertepowaniu internetów i różnych wypowiedzi majsterkowiczów znalazłem wypowiedz, że te oto właśnie wpinki znajdują się w dwóch miejscach w seryjnych montażach. Pierwszym miejscem to większości znane po lewej str kierownicy przy progu sklejone taśmą papierową do wiązki przewodów. Drugim miejscem jakim nas zaszczycili to jest na wiązce za zegarami, trzeba odkręcić 2 śrubki dodatkowo i jak w zamieszczonych zdjęciach również jest przewód przyklejony papierową taśmą i spinką do przyczepienia (zakotwienia) kabla. Tak mi to nie dawało spokoju że musiałem wszystko sprawdzić i jest. Teraz pora na podłączanie reszty i test tempomatu ;p
-
- Świeżak
Hey,ja montowalem do zafira b benzyna od podstaw i mi sie udalo cud
Dodano po 9 minutach 3 sekundach:
Dodano po 9 minutach 3 sekundach:
Ja wlasnie podlaczylem gola wersje 1.6 xep 2007 od podstaw.niemialem nanetki,wtyczki z kablami ani czujnika polozenia sprzegla. Teraz mam zaprogramowana manetke i nawet kontrolka jest i podciagnalem dwa kabeli i eureka od 15 mil mi zalancza tempomat chodzi luxKenshi pisze: ↑11 maja 2020, 20:43 Witam kolegów. Chciałbym dopytać czy znalazłby się ktoś z okolic Rzeszowa co by dał radę wspomóc z oprogramowaniem ? żeby do Zośki wgrać tempomata ? Z tego co widzę u mnie czujnika brak jak i wtyczki fo podpiecia czujnika xS widocznie to mam tą wybrakowaną wersję niestety kwestia jeszcze tego przekaźnika z tylu komuś udało się to dorwać/dobrać? Bo nie wiem czy się zabierać już za to ...