Problem z pierwszym odpaleniem auta - przyczyny i naprawa
Moderator: Sebu$
-
Sajmon28
-
kulka1
Witam
Posiadam samochód Opel Zafira 2000 DTL.
Nie pali z kluczyka, zaś odpala na zaciąg.
Wymieniłem filtr paliwa, ale nic nie pomogło.
Z kluczyka kręci jak i wcześniej, ale bez skutku.
Posiadam samochód Opel Zafira 2000 DTL.
Nie pali z kluczyka, zaś odpala na zaciąg.
Wymieniłem filtr paliwa, ale nic nie pomogło.
Z kluczyka kręci jak i wcześniej, ale bez skutku.
-
kulka1
-
David
-
dejna
-
Łukasz
Witam
Pojawił się ponownie problem z rannym odpalaniem auta. Przy odpalaniu kręci długo i tak jakby auto się dławiło, długo świeci się kontrolka od akumulatora - czyżby to wina akumulatora. Wspomnę , że w grudniu wymieniałem akumulator na nowy, nowe świece i przewody. Jak odpalam to jeden dzień jest dobrze a na drugi znów problem. Auto jak odpali to do końca dnia jest już ok.
Pozdrawiam wszystkich
Pleszew
Pojawił się ponownie problem z rannym odpalaniem auta. Przy odpalaniu kręci długo i tak jakby auto się dławiło, długo świeci się kontrolka od akumulatora - czyżby to wina akumulatora. Wspomnę , że w grudniu wymieniałem akumulator na nowy, nowe świece i przewody. Jak odpalam to jeden dzień jest dobrze a na drugi znów problem. Auto jak odpali to do końca dnia jest już ok.
Pozdrawiam wszystkich
Pleszew
-
Harry200
- Zafiromaniak
- Imię: Henryk
- Auto: Zafira
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Y22DTR
Jeżeli świece żarowe masz w porządku to wygląda na to że masz problem z zapowietrzaniem się pompy paliwa,powodów może być kilka,uszkodzone uszczelnienia wtryskiwaczy,zawór zwrotny w pompie paliwa,uszkodzone uszczelnienia w obudowie filtra paliwa,na forum jest sporo o tym pisane więc nie będę dublował opisów,pozdrawiam..
-
jergie68
-
ziunio