Opel Zafira pytania laika M32 klapy korektora dwumasa
- Pszczyna
- Zafiromaniak
- Imię: Dariusz
- Auto: Zafira B 1,9
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Dwumas ostatnio staniał z 1.700 na ok 1.300zł
wyprzęgnik-łożysko 120zł
TARCZA + DOCISK SPRZĘGŁ od 270zł
ceny orientacyjne i mogą być niższe przy zakupie kompletu , lub wyższe w sklepie ,zważ że mechanicy mają 30% upusty (lecz tylko dla siebie) a klientowi i tak poda tą bez upustu wiem bo sam wystawiałem faktury (dla klienta i drugą dla mechanika) z tej uwagi to robocizna już jest zawarta w cenie podzespołów (co w niektórych pracach!)
900zł nie dziw się trzeba zdemontować kołyskę ,część zawieszenie potem zbieżność ,praca dla dwóch osób
wyprzęgnik-łożysko 120zł
TARCZA + DOCISK SPRZĘGŁ od 270zł
ceny orientacyjne i mogą być niższe przy zakupie kompletu , lub wyższe w sklepie ,zważ że mechanicy mają 30% upusty (lecz tylko dla siebie) a klientowi i tak poda tą bez upustu wiem bo sam wystawiałem faktury (dla klienta i drugą dla mechanika) z tej uwagi to robocizna już jest zawarta w cenie podzespołów (co w niektórych pracach!)
900zł nie dziw się trzeba zdemontować kołyskę ,część zawieszenie potem zbieżność ,praca dla dwóch osób
Mój garaż ----- viewtopic.php?f=87&t=32387&p=477253#p477253
-
- Świeżak
- Imię: Mateusz
- Auto: Opel Zafira 1.9 CDTI
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19CDTI
Dziękuję ci za szczegółowe oraz bardzo potrzebne dla mnie informacje .
Jak by się zamknęło w 2000 zł to bym się zastanowił nad wymianą ciekawe co powiedzą i ile będą trzymać moje auto .
Patrzył teraz zestaw z LUK to koszt 1550 aktualnie w sklepie .
Pojeździł bym sobie zwłaszcza że urlop mam
Jak by się zamknęło w 2000 zł to bym się zastanowił nad wymianą ciekawe co powiedzą i ile będą trzymać moje auto .
Patrzył teraz zestaw z LUK to koszt 1550 aktualnie w sklepie .
Pojeździł bym sobie zwłaszcza że urlop mam
- Pszczyna
- Zafiromaniak
Znając mechaników bo lapie wszystkie wrony za ogony to 2 dni pobożne życzenie 3-4 realne
-
- Świeżak
Jak by był w piątek był bym uradowany w sobotę bym go trochę przegonił Ale sezon urlopowy więc cholibka wie .
Jak zrobię to to musiał bym się kolektorem zająć i nie wiem co ,bo nie wiem w jakim stanie jest aktualny ...
Jak zrobię to to musiał bym się kolektorem zająć i nie wiem co ,bo nie wiem w jakim stanie jest aktualny ...
-
- Świeżak
Ostatnie pytanie co zrobić . Zamówie sam dwumas z LUK to koszt 1550 u nich z Valeo za 2100 zł .
Jak oni zamówią coś będzie nie tak to ich problem jak przyniosę swój to wiadomo jestem w ciemnej jak będzie coś nie grało
Jak oni zamówią coś będzie nie tak to ich problem jak przyniosę swój to wiadomo jestem w ciemnej jak będzie coś nie grało
- Pszczyna
- Zafiromaniak
Na każdy towar jest gwarancja , kwestia czy sprzedawca będzie ją respektował ,,prawo konsumenckie"
-
- Świeżak
Cześć może i wezmą do reklamacji tyle że rozebranie auta to 900 zł tego nie pokryją ....
I Sachs czy LUK bo starsze posty na tym forum twierdzą że do Z19DTH tylko Sachs a nie wiem czy przez te +-5 lat się coś zmieniło.
I Sachs czy LUK bo starsze posty na tym forum twierdzą że do Z19DTH tylko Sachs a nie wiem czy przez te +-5 lat się coś zmieniło.