Test opon całorocznych
Moderator: Mariusz
- basti_seba
- Mieszkaniec
- Imię: Seb
- Auto: ZC 1.4T Enjoy
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: B14NEL
Przeliczajcie różnicę w cenie opon do przebiegu i okresu użytkowania. Przykład dla 3 lat użytkowania opony:
Choćbyście dopłacili 1000zł do kompletu 4 lepszych opon, to wychodzi was to 28zł miesięcznie więcej, 1zł na dzień.
Za 1 zł bułki chyba nie kupimy teraz.
Choćbyście dopłacili 1000zł do kompletu 4 lepszych opon, to wychodzi was to 28zł miesięcznie więcej, 1zł na dzień.
Za 1 zł bułki chyba nie kupimy teraz.
- Czesław
- Zafiromaniak
- Imię: Czesław
- Auto: Meriva B 1,4 120 KM
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Nel
W zeszłym roku na jesień zamieniłem koła 16' wraz z dobrymi oponami Pirelli 2 letnie na 17" z oponami też 2 letnimi Imperial . Musiałem w tym roku kilka razy jechać do Wisły do szpitala więc raz wybrałem drogę przez Biały Krzyż do Szczyrku no i du** spod skoczni Im .A. Małysza zawróciłem bo nie chciałem ryzykować życia auto się bardzo ślizgało chociaż inne samochody przejeżdżały dojadę te opony do jesieni i kupię normalne zimówki na następną zimę . soś co jest do wszystkiego jest do niczego
czesiek_ze
- PiotrWie
- Mieszkaniec
- Imię: Piotr
- Auto: Opel Zafira
- Model: Family
- Oznaczenie silnika: A18XEL
Jak wybieracie jakieś "wynalazki" by zaoszczędzić kilkaset złotych to macie takie efekty. Ja jeżdżę na Michelin Crossclimate, mój syn na Goodyear Fourseasons i nie ma problemu - do Jakuszyc po śniegu jeżdżą bez problemu. Tyle że to są opony zimowe dopuszczone do jazdy w lecie ( ale nie ma żadnych problemów przy upałach), czy te opony o których piszecie mają w ogóle atest 3PMSF czy tylko ( jak np Barum mojego kolegi) oznaczenie producenta że są "całoroczne" ?
PiotrWie
- Czesław
- Zafiromaniak
- Imię: Czesław
- Auto: Meriva B 1,4 120 KM
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Nel
Okazało się że opony są z 2016 r więc miały prawo się ślizgać mimo że ładny bieżnik ,w tym roku kupiłem nówki Michelin wielosezonowe i na razie śniegu brak więc nie testowane zobaczymy jak będzie trochę śnieguCzesław pisze: ↑11 mar 2022, 20:18 W zeszłym roku na jesień zamieniłem koła 16' wraz z dobrymi oponami Pirelli 2 letnie na 17" z oponami też 2 letnimi Imperial . Musiałem w tym roku kilka razy jechać do Wisły do szpitala więc raz wybrałem drogę przez Biały Krzyż do Szczyrku no i du** spod skoczni Im .A. Małysza zawróciłem bo nie chciałem ryzykować życia auto się bardzo ślizgało chociaż inne samochody przejeżdżały dojadę te opony do jesieni i kupię normalne zimówki na następną zimę . soś co jest do wszystkiego jest do niczego
czesiek_ze