Zgrzytanie podczas jazdy
Moderator: Sebu$
-
Bobi2211
Zgrzytanie podczas jazdy
Witam mam problem z zgrzytaniem podczas jazdy Jak dodaje gaz nie słyszałem hac jak tylko puszcze gaz słychać zgrzytanie opel zafira tourer 1.6cdti 136ps może miał ktoś taki problem
-
tomek8308
- Bywalec
- Imię: Tomasz
- Auto: Zafira C 1.6CDTI
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: B16DTH
To nie wygląda tak prosto na pewno musi to usłyszeć mechanik. Przy odpuszczeniu gazu zgrzyty czy stuki może powodować wiele rzeczy - poduszka silnika, półoś, dwumasa, sprzęgło, turbina można tak sobie wymieniać więc najlepiej podjedź do mechanika niech posłucha.
- Czesław
- Zafiromaniak
- Imię: Czesław
- Auto: Meriva B 1,4 120 KM
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Nel
Czy na postoju też tak się dzieje bo łatwiej było by to zlokalizować ,jeśli na postoju cisza to szukał bym w skrzyni ,sprzęgle i przegubachBobi2211 pisze: 10 kwie 2022, 17:19 Witam mam problem z zgrzytaniem podczas jazdy Jak dodaje gaz nie słyszałem hac jak tylko puszcze gaz słychać zgrzytanie opel zafira tourer 1.6cdti 136ps może miał ktoś taki problem
czesiek_ze
-
Bobi2211
Witam właśnie nie tylko podczas jazdy moc wszystko jest jak jade np 140km i puszcze gaz to wtedy tak żęzi a jak dodam gazu to znika odrazu
-
BQB
- Mieszkaniec
- Imię: Piotr
- Auto: Opel Zafira C 1.6 CNG Cosmo teraz LPG
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: A16XNT
Ja miałem tylko przy dodawaniu gazu, wymiana paska osprzętu wraz z napinaczem i uszczelnieniami usunęła problem. Ale u Ciebie to może być coś innego.