I co tam programowales ?
Interfejs diagnostyczny. Użytkowanie, opinie i problemy.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Dawid
- Auto: Insignia
- Model: A
- Oznaczenie silnika: A16LET
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
Pomoc przy zakupie pojazdu. Zapraszam
- barek16
- Mieszkaniec
- Imię: Krzysztof
- Auto: Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Pierdoły, w zasadzie bawiłem się żeby sprawdzić czy w ogóle zabangla. Włączyłem wszystkie możliwe opcje w wyświetlaczu uplevel kombi, później te które uznałem za zbędne wyłączyłem. Widziałem że jest dużo dedykowanych opcji do adaptacji konkretnej części w silniku po wymianie. Bloki pomiarowe działają, PIN przyjmuje, błędy odczyta i kasuje, na domowe potrzeby pełna obsługa jak w mojej ZB.
-
- Zafiromaniak
- Imię: Dawid
- Auto: Insignia
- Model: A
- Oznaczenie silnika: A16LET
opcomem nie włączysz wszystkich możliwych w uplevel
Diagnostyka komputerowa, programowanie, dorabianie kluczy OPEL wszystkie modele do 2020r.Odczyt kodu PIN/Car-Pass, rozszerzenie komputera Zafira C i inne
- barek16
- Mieszkaniec
- Imię: Krzysztof
- Auto: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
No to włączyłem wszystkie te które miałem do wyboru w każdym razie w miarę to działa więc nie powiedział bym że ryżowy OP-COM do ZC to strata kasy
-
- Imię: Piotr
- Auto: Opel Zafira B 1.8
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Hejka Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem Zafiry B z 2014 r. Jako, że samochód kupiłem z paroma pomniejszymi problemami które chciałbym zdiagnozować, postanowiłem kupić interfejs USB który by mi w tym pomógł. Jednakże, po przeczytaniu całego morza tematów na temat interfejsów trochę się zgubiłem. Różne wersje oprogramowania, niekompatybilny firmware, podrobione chipy... to tylko część problemów o których informacje znalazłem. Najgorsze jednak jest to, że większość informacji jest sprzed 5-10 lat, czyli po prostu nieaktualna. Dlatego też, szukam SPRAWDZONYCH informacji na temat tego jaki i gdzie kupić interfejs USB który:
- nie kosztuje majątku
- będzie współpracował z Zafirą B z 2014r.
- będzie do niego dostępny software, tj. sterowniki i oprogramowanie
- Pszczyna
- Zafiromaniak
- Imię: Dariusz
- Auto: Zafira B 1,9
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Masz info na poczcie ,co do tinware to czy będzie 1,4 .1,5. czy 1,9 praktycznie nie ma znaczenia . instalując musisz w trybie awaryjnym wyłączyć podpis cyfrowy sterowników .
Podczas użytkowania zwłaszcza Chinola wpierw wpinasz do USB potem OBD i na odwrót ,nie daj pech by ci kabel wyskoczył podczas diagnozy.
Podczas użytkowania zwłaszcza Chinola wpierw wpinasz do USB potem OBD i na odwrót ,nie daj pech by ci kabel wyskoczył podczas diagnozy.
Mój garaż ----- viewtopic.php?f=87&t=32387&p=477253#p477253
-
- Imię: Piotr
- Auto: Opel Zafira B 1.8
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Dzięki za wiadomość. Ten egzemplarz co mi wysłałeś ma firmware w wersji 1.99, a z tego co czytałem, to wersja 1.99 jest obsługiwana tylko przez interfejsy z podrobionym chipem, które z kolei nie obsługują pewnych funkcji (i których nie można aktualizować bo się wysypują). Więc nie wiem czy w tym kontekście to właśnie nie lepiej kupić interfejs z byle jaką wersją, ale nie 1.99?
- Pszczyna
- Zafiromaniak
Już niejeden zepsuł sobie OP-coma poprzez aktualizację ! ,1,9 to może do ZC ponieważ prawie nic nie wnosi .
Co masz na myśli podrobione hipy! a co nie jest podrabiane ! wymyślać na nowo koło .
Do ZB 1,4 ci wystarczy ,chyba że potrzeb6jesz zarobkowo to tylko Opel-tech.
Co masz na myśli podrobione hipy! a co nie jest podrabiane ! wymyślać na nowo koło .
Do ZB 1,4 ci wystarczy ,chyba że potrzeb6jesz zarobkowo to tylko Opel-tech.
- Curahee
- Imię: Sławek
- Auto: Zafira B
- Model: B
- Oznaczenie silnika: XE18
Cześć, jestem świeżym nabywcą i do tej pory użytkowałem Renault Espace IV. Szczerze mówiąc, EIV nie ma dla mnie tajemnic i chciałbym zgłębić wiedzę na temat Zafiry. Nabyłem 1.8B z 2008r. Jak wygląda sytuacja z tymi Op-comami?
Rozumiem, że jest producent który robi oryginały za ponad 3kpln, co stanowi 1/4 wartości pojazdu i zakup tego urządzenia przez użytkownika amatora jest po prostu głupi. Na jakie urządzenie z kraju pól ryżowych trzeba zwrócić uwagę, żeby nie zaliczyć wtopy?
Drugie pytanie - z jakiego softu korzystać, żeby w miarę kompleksowo uruchamiać światła dzienne, domykanie szyb i kodowanie kluczyka?
Rozumiem, że jest producent który robi oryginały za ponad 3kpln, co stanowi 1/4 wartości pojazdu i zakup tego urządzenia przez użytkownika amatora jest po prostu głupi. Na jakie urządzenie z kraju pól ryżowych trzeba zwrócić uwagę, żeby nie zaliczyć wtopy?
Drugie pytanie - z jakiego softu korzystać, żeby w miarę kompleksowo uruchamiać światła dzienne, domykanie szyb i kodowanie kluczyka?
Nigdy nie pytam o ogień
- Pszczyna
- Zafiromaniak
Byś przeczytał regulamin to byś nie pytał o linki !, grozi BANEM !
To że są 1,99 to nic nie daje w porównaniu z 1,70 Op-com zakoduje kluczyki tak jak i VAUX.
Op na Alledrogo nie znajdziesz bo zaraz ogłoszenie skasują ,są na OLX i Sprzedajemy.pl
To że są 1,99 to nic nie daje w porównaniu z 1,70 Op-com zakoduje kluczyki tak jak i VAUX.
Op na Alledrogo nie znajdziesz bo zaraz ogłoszenie skasują ,są na OLX i Sprzedajemy.pl
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5
Panowie.
Regulamin ZKP jasno napisane co do opragmowania.
Wykasowałem Wasze posty.
Jeżeli to się powtórzy to zablokuje. Każdego bez wyjątku.
Regulamin ZKP jasno napisane co do opragmowania.
Wykasowałem Wasze posty.
Jeżeli to się powtórzy to zablokuje. Każdego bez wyjątku.
- Curahee
- Imię: Sławek
- Auto: Zafira B
- Model: B
- Oznaczenie silnika: XE18
Interfejs jest, działa i robi rzeczy. Musiałem, co prawda, osobno ściągnąć sterowniki ale pod win7 śmiga aż miło. Szyby z kluczyka działają, światła też - jutro lub w sobotę spróbuję zaprogramować kluczyk.
Interfejs jest, działa i robi rzeczy. Musiałem, co prawda, osobno ściągnąć sterowniki ale pod win7 śmiga aż miło. Szyby z kluczyka działają, światła też - jutro lub w sobotę spróbuję zaprogramować kluczyk.
Nigdy nie pytam o ogień
- Pszczyna
- Zafiromaniak