Zamiana automatu na manual - czy warto i gdzie?

Zawieszenie, koła, podwozie, układ kierowniczy, hamulce, opony itp.

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
redondo

Zamiana automatu na manual - czy warto i gdzie?

#1 Post autor: redondo »

Witam
Ma ktoś namiary na kogoś kto wymienia skrzynie automatyczne na manualne i jaki to jest koszt
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 23 sie 2010, 14:04 przez redondo, łącznie zmieniany 1 raz.
Woytas

#2 Post autor: Woytas »

Sorki za OT
Kolego a czemu taka decyzja? Do wymiany z aut. na manuala jest potrzebne trochę gratów, np. półosie ( w automacie są grubsze) nie lepiej naprawić lub kupić używkę.
Przy takiej wymianie koszt jest bardzo zbliżony do naprawy automatu.
toki

#3 Post autor: toki »

Woytas ma rację, nie wymieniaj tylko napraw tę skrzynię którą masz i ciesz się nadal komfortem szczególnie w korkach
redondo

#4 Post autor: redondo »

Automat wiecej pali nie mam gwarancji ze po naprawie za rok znowu nie bede musial jej naprawiac i znowu ze 4tys a kupno używanej jest problemem do tego silnika ciezko jest dostac taka uzywana skrzynie a szukam juz od jakiegos czasu wiec macie jakies namiary?
darkp1

#5 Post autor: darkp1 »

To jest najpopularniejszy silnik więc jako tako nie powinno być problemu, ale jak widać jest inaczej ;)
Woytas

#6 Post autor: Woytas »

redondo pisze:nie mam gwarancji ze po naprawie za rok znowu nie bede musial jej naprawiac
.
A jak kupisz manuala używanego to masz pewność?
Oczywiście to jest Twoja decyzja i Twoje pieniążki :mrgreen:
Naprawa w solidnej firmie zajmującej się automatami daje moim zdaniem większą pewność i mniej zabawy z dostosowaniem (wymianą) podzespołów współpracujących.
redondo pisze:macie jakies namiary?
tu Ci nie pomogę, ale gdy jednak jakimś cudem zmienisz zdanie to polecam tą FIRMĘ .
Polecam z czystym sumieniem.
:piwo:
Sylwek

#7 Post autor: Sylwek »

Miałem przez chwilę podobny dylemat do Twojego.
Stało się tak, że co roku wkładam ok 5 tyś na remont skrzyni. Zacząłem w zeszłym roku w warsztacie w Józefowie. Remont okazał się wywaleniem pieniędzy w błoto plus dodatkowe koszty związane z pokryciem szkód, które wyrządzili. W czerwcu zrobiłem ponownie remont skrzyni, ale odpukać zauważam lepszą rękę mechanika. Skorzystałem z porady Woytasa i oddałem autko do Midparts'a. Bardzo profesjonalne podejście do tematu. Przejechałem obecnie ok 3 tyś km i nic złego się nie dzieje.
Teraz liczę, że to było ostatnie 5 tyś związane z remontem skrzyni.
redondo

#8 Post autor: redondo »

Także ja chciałbym uniknąć kosztów takich jak Sylwek i co roku wydawać po 5tys na naprawe automatu Dostać automat używany do tego silnika nie jest wcale tak łatwo Także jak wiecie kto robi takie zamiany to dajcie namiar bede wdzięczny
M@rio

#9 Post autor: M@rio »

No tak tylko z tego co napisał Sylwek to po prostu jakiś pseudo warsztat mu naprawiał i stąd ta strata kaski
A jak zrobił u dobrego fachowca to mu śmiga jak należy
toki

#10 Post autor: toki »

porządna firma na naprawę da Ci gwarancję i jest szansa że pojeździsz. Może faktycznie skoro polecany fachowiec to warto?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie”