Część, od jakiegoś czasu, zwłaszcza zimną miałem sytuację że po włączeniu podgrzewania tylnej szyby pojawiał się specyficzny zapach palonego plastiku/kabla. Po ściągnięciu plastikowej osłony tylnej klapy, okazało się że jest nadtopiony konektor przy jednym z wzmacniaczy antenowych, i chcąc to odczepić odkleił/odpadł mi jeden konektor z szyby po lewej stronie, i teraz moje pytanie jest następujące, czym jakim klejem przykleję ten konektor do szyby bo bez tego podgrzewanie tylnej szyby mi nie działa, mam klej technicqoll elektroprzewodzący na bazie srebra czy to wystarczy 2 gramy kleju? Rozumiem że ścieżki ogrzewania tylnej szyby działają również jako antena dlatego są powiązane z wzmacniaczami ?
Druga sprawa spryskiwacz tylnej szyby... nie działa, słychać że chodzi pompka ale nic nie leci, gdzie szukać jak idą przewody od pompki? bo do dyszy z tego co widziałem można się dobrać przez odkręcenie tego plasiku w 3 świetle stop ?
Za wszelkie pomocne odpowiedzi dziękuje.
Ogrzewanie tylnej szyby
Moderator: Sebu$
- Pszczyna
- Zafiromaniak
- Imię: Dariusz
- Auto: Zafira B 1,9
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Wpierw musisz wyciągnąć dyszę i sprawdzić drożność przewodu ,może być iż sama dysza jest zatkana , przewody spryskiwacza sprawdź w łączniku gumowym (dach-klapa) czy tam niema przetarcia
Mój garaż ----- viewtopic.php?f=87&t=32387&p=477253#p477253
-
- Świeżak
- Imię: Michał
- Auto: Zafira Tourer 2.0 CDTI
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: A20DT
O tyle o ile spryskiwacz udało się w zasadzie wyczyścić bo syfu naleciało to już z podklejeniem konektora gorzej. O ile podkleić się podklei i trzyma jako tako to mimo tego po włączeniu podgrzewania pod wpływem temperatury odpada znowu. Teraz spróbuje bardziej to oczyścić papierem ściernym i może wkleję to trochę w inne miejsce i jak już ten klej elektroprzewodzący zastygnie to podkleję konektor jeszcze klejem dwuskładnikowym może będzie bardziej trzymać.