lampka wstecznego
Moderator: Sebu$
-
lukaszek_0583
lampka wstecznego
Dzień dobry wszystkim, proszę o info gdzie znajduje się załącznik lampki wstecznego, otóż podczas załączania wstecznego niekiedy mi sie lampka zapala, niekiedy nie, a niekiedy na nierównościach mi miga. a moż jest jakaś inna przyczyna owego zachowania? z góry dziękuję za odpowiedź.
-
giant19s
Może się mylę ale jeśli dobrze wnioskuje chodzi o jakąś kontrolkę na desce rozdzielczej a z tego co pamiętam to jakoś nie dostrzegłem w mojej Zosi takowej kontrolki. Nawet z ciekawości zajrzałem do instrukcji. Tak więc albo ja czegoś nie widzę w instrukcji albo nie ma jej w instrukcji albo u mnie nie świeci 
To na pewno kontrolka od wstecznego :> może coś innego
A może o światła cofania chodzi
To na pewno kontrolka od wstecznego :> może coś innego
A może o światła cofania chodzi
-
giant19s
-
podbiel
Witam włącznik świateł wstecznych od zawsze znajdował się w skrzyni biegów, a raczej był w nią wkręcony i tam należy go szukać. Muszą do niego dochodzić przewody elektryczne (złącze 2-pinowe) Uruchamiany jest przy wodzik od wstecznego. Jeszcze nie wymieniałem go w oplu ale np w nubirze i był pod akumulatorem bardziej do przodu samochodu bo bardziej z tyłu to był chyba czujnik od obrotomierza albo prędkościomierza.
-
Zdzich