Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Marki pisze:Od wczoraj jestem (póki co )szczęśliwym użytkownikiem diesla bez DPF-a .
Zafira faktycznie jeździ normalnie po usunięciu mechanicznym DPF-a a przed modyfikacją elektroniczną.Bynajmniej u mnie tak było,bo przejechałem ok 50 km.Najlepsze jest to,że filtra nie miałem a w miarę pokonywania kilometrów komp pokazywał coraz większe nasycenie .Przed usunięciem nasycenie wynosiło 64% a po usunięciu i przejechaniu ok 50 km komp pokazywał nasycenie na poziomie 66%.Czyli prędzej czy później komp zainicjowałby proces wypalania filtra.
Przy okazji usunięcia DPF-a ze sterownika zawirusowaliśmy auto na 179KM.Wykresik wkleję jak tylko zeskanuję.
Jeszcze jedna uwaga.Sterownik EDC16C9 można robić po kablu bez demontażu z nadkola.
Szymon Jankowia pisze:jakies nowe metody usuwania DPF-a???
i ta cena..
hehe, mi to pasuje bo im więcej druciarzy tym więcej poprawek czy uwalonych sterowników potem taki sterownik stawiam na nogi, nanoszę ewentualna poprawkę i klient wie gdzie następnym razem się udać
Jeśli chodzi o Ople...dla nas to pikuś....za niedługo przekroczymy 100ke dlatego w tych autach nic nas już nie zaskoczy w przeciwieństwie do nowych w branży...
Dziś wyskoczyło mi 4 tyś km od momentu wywalenia filtra (BC2 bije mi od tego momentu ). Auto śmiga bez najmniejszych problemów. Od momentu wywalenia filtra nie wywaliło mi ani raz żadnego błędu związanego z tym wynalazkiem. Spalanie ewidentnie mniejsze, po raz pierwszy jestem w stanie zejść poniżej 6 litrów.
ps. oszczędziłem już zafirce około 7-8 wypaleń
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2010, 20:23 przez Anony Mous, łącznie zmieniany 1 raz.
kaliope pisze:Dziś wyskoczyło mi 4 tyś km od momentu wywalenia filtra ...
a nie mówiłem mamy klientów co już po 150-200tyś km zrobili i też w samych superlatywach o usunięciu DPF się wyrażają...karetki pogotowia, wozy straży miejskiej...
kaliope pisze:Dziś wyskoczyło mi 4 tyś km od momentu wywalenia filtra ...
a nie mówiłem mamy klientów co już po 150-200tyś km zrobili i też w samych superlatywach o usunięciu DPF się wyrażają...karetki pogotowia, wozy straży miejskiej...