Co jeszcze można sprawdzić oprócz bezpiecznika odnośnie zasilania bo faktycznie wygląda jakby nie było wcale zasilania ?
Problemy związane z radioodtwarzaczem CDR 500
Moderator: Sebu$
-
mzabierek
Chyba tak zrobię, zdaje się, że czeka mnie wizyta u jakiegoś speca, ale cały czas zastanawia mnie co mogło się stać, że po wyjęciu panela radio umarło... , przecież to nie powinno nic popsuć. Nie wiem, może to, że panel wyjąłem (przypadkowo zresztą) w chwili kiedy było włączone... 
Co jeszcze można sprawdzić oprócz bezpiecznika odnośnie zasilania bo faktycznie wygląda jakby nie było wcale zasilania ?
-
Zdzich
-
mzabierek
-
rzadki
-
mzabierek
No i wróciłem z nocki... Nie unikam odpowiedzi. Radio wyjąłem do sprawdzenia bezpiecznika, ale to już po "niezadziałaniu", chociaż fakt,że w środę wyjąłem radyjko, coby się dostać do wtyczki wyświetlacza ale jakoś nic nie zdziałałem i dałem spokój. Jadąc wieczorem zauważyłem, że chyba faktycznie brak zasilania bo w radiu ciemno... . Troszkę się zdrzemnę i miernik w dłoń. Czuję, że zaczynacie mnie kierować na dobry trop...
. Może ma ktoś z Kolegów ma wiedzę gdzie na kostkach w kieszeni radia mam szukać napięcia...
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
mzabierek
Dzięki Koledzy
, problem rozwiązany. Zacząłem sprawdzać wg schematu kolegi Miehora i okazało się, że nigdzie nie ma napięcia
, z powrotem dobrałem się do bezpieczników i wychodzi na to, że któryś (znaczy chyba nr 34) źle dolegał albo coś, bo spalony nie był a radyjko zaczęło się stroić i grać
. Do pełni szczęścia brakuje mi tylko sensownego wytłumaczenia całej tej sytuacji... czyżby zbieg okoliczności, że akurat jak wyjąłem panel to się bezpiecznik poluzował, ale już mniejsza o to...
Przy okazji spróbowałem dobrać się do wtyczki wyświetlacza, ale tam porażka ... , spróbuję jeszcze kiedyś od strony schowka.
Jeszcze raz wszystkim dziękuję.
Pozdrawiam
Przy okazji spróbowałem dobrać się do wtyczki wyświetlacza, ale tam porażka ... , spróbuję jeszcze kiedyś od strony schowka.
Jeszcze raz wszystkim dziękuję.
Pozdrawiam
-
Anony Mous
Witam.
Mam w zosi radio CDR500 i MID-a i chciałbym ustawić aby ustawiał czas wg. RDS-a. Jak to zrobić ??
Mam w zosi radio CDR500 i MID-a i chciałbym ustawić aby ustawiał czas wg. RDS-a. Jak to zrobić ??
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
celius, jak to zrobić jest w instrukcji, jeśli jej nie masz możesz ją pobrać tutaj:
http://instrukcja.pl/i/radio_cdr_500_op ... cja_manual
-
Anony Mous
W instrukcji nie ma nic na ten temat.MieHor pisze:celius, jak to zrobić jest w instrukcji, jeśli jej nie masz możesz ją pobrać tutaj:
A przy okazji. Czy jak zwiększacie głośność radia lub zmieniacie np. balans, wyświetla się coś na wyświetlaczu (np. napis VOL) bo u mnie nic się nie dzieje
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2010, 19:39 przez Anony Mous, łącznie zmieniany 1 raz.
-
mzabierek
-
Anony Mous
Dziwne bo u mnie nie ma żadnej skali.mzabierek pisze:Mam takie samo radyjko i u mnie też pojawia się opis funkcji i cyfrowa skala...
Znalazłem w instrukcji i robię następująco:
Wciskam przycisk z zegarkiem i zaczyna mrugać dzień od daty. Wciskam go 2 razy i zaczyna mrugać rok. Następnie trzymam go dość długo ale nie wyskakuje mi żaden napis RDS TIME
-
darkp1