Złącze AUX - mini JACK - radio CD30 MP3

Car Audio + navi - tematy dotyczące Zafiry B

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Damianos

Złącze AUX - mini JACK - radio CD30 MP3

#1 Post autor: Damianos »

Niestety nie posiadam złącza AUX w mojej zośce i chciałbym takowe załozyć, czy ktoś posiada jakąs instrukcja gdzie znaleźć wiazke w która mógłbym sie podpiąć , mam radio CD 30 MP3 ( było bez MP3 z 6 przycuiskami do radia - zmienione na CD30 MP3 z 9 przyciskami do radia)

troche mi brakuje złącza AUX a fm transmitery to pomyłka......
Ostatnio zmieniony 30 maja 2011, 19:57 przez Damianos, łącznie zmieniany 1 raz.

kicaj

#2 Post autor: kicaj »

odpowiedzialem ci na opel24 to i tu odpowiem, a co nabije sobie posty ;)
tego szukasz?
http://cgi.ebay.de/Dension-Gateway-300- ... 2eae70977d

Damianos

#3 Post autor: Damianos »

ale na opel 24 nei mam konta:)

wolałbym serwisowe złącze przy ręcznym, o samo gniazdo nie przyjdzie tylko gdzie to podłaczyć jak ida kable?

kicaj

#4 Post autor: kicaj »

Damianos pisze:ale na opel 24 nei mam konta:)
to w tym samym czasie takie samo pytanie zadal ktos kto ma podobny nick do ciebie... ;)

bezl logowania mozna poczytac... http://forum.opel24.com/cd30-mp3-zamont ... t51940.htm

miałczyk76
Bywalec
Model:

#5 Post autor: miałczyk76 »

Ja mam AUX a auto z 2005 roku :P Można sobie dorobić ale trzeba się znać i bez TECH2 nie da rady

Damianos

#6 Post autor: Damianos »

A PO CO TECH?

miałczyk76
Bywalec
Model:

#7 Post autor: miałczyk76 »

Damianos pisze:A PO CO TECH?
by aktywować funkcję AUX w radiu :/

Damianos

#8 Post autor: Damianos »

zakupiłem juz ta podkładke obok recznego tam gdzie jest złącze AUX i teraz gdZie szukać wtyczki pod te złącze?

Mihó

#9 Post autor: Mihó »

możeszz pokazać foto ? ile dałeś ?

kubik_CDTi

#10 Post autor: kubik_CDTi »

Poka poka :lol:

Damianos

#11 Post autor: Damianos »

foto póżniej ... daleł 50 zł. tylko teraz gdze szukac wtyczki??

miałczyk76
Bywalec
Model:

#12 Post autor: miałczyk76 »

Damianos pisze:foto póżniej ... daleł 50 zł. tylko teraz gdze szukac wtyczki??
gdzieś w okolicy ręcznego .Chyba że nie masz fabrycznie to będziesz musiał dorobić .Zrób foto Kostki z tyłu radia to ci powiem czy masz wiązkę ,wtedy możesz dopiero zająć się szukaniem :D

tico0

#13 Post autor: tico0 »

miałczyk76 pisze:bez TECH2 nie da rady
No właśnie czy ty kolego miałczyk76 lub inni szanowni koledzy i koleżanki wiecie gdzie to siedzi w tech2 albo jaki to indeks.... aby to wyjście aktywować, dodam że mam cd30mp3 czyli teoretycznie można to zrobić i przy aktywacji BC szukaliśmy z "szpecem" od tech2 ale nie udało nam się aktywować wejścia AUX

miałczyk76
Bywalec
Model:

#14 Post autor: miałczyk76 »

tico0 pisze:
miałczyk76 pisze:bez TECH2 nie da rady
No właśnie czy ty kolego miałczyk76 lub inni szanowni koledzy i koleżanki wiecie gdzie to siedzi w tech2 albo jaki to indeks.... aby to wyjście aktywować, dodam że mam cd30mp3 czyli teoretycznie można to zrobić i przy aktywacji BC szukaliśmy z "szpecem" od tech2 ale nie udało nam się aktywować wejścia AUX
Bo nie każde radio takie wejście posiada :D Widocznie w twoim brak :(Wyjmij radio wypnij kostkę zrób foto pinów tych cienkich i tu wystaw to ci powiem czy masz AUX .A dopiero szukać w TECH .Bo jak nie masz wiązki i wejścia założonego to tech tego nie zobaczy :P
i zadne podpowiedzi nie pomogą :)

tico0

#15 Post autor: tico0 »

miałczyk76 pisze:nie każde radio takie wejście posiada Widocznie w twoim brak
Posiada sprawdzone organoleptyczie.....
miałczyk76 pisze:Bo jak nie masz wiązki i wejścia założonego to tech tego nie zobaczy
A co ma podpięcie wiązki w stanie beznapięciowym do aktywacji ??? raczej nic nie sądzę by w radiu była tak zaawansowana elektronika by sprawdziła obecność podłączonego przewodu gdy nie ma nic na końcu oprócz gniazdka.... czyli przerwa w obwodzie... uważam że do aktywacji wiązka jest nie potrzebna... jeśli się mylę to wyjaśnij to proszę.
Dodam że mam zaprogramowany indeks 33

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”