Kod do zmieniarki i radia
Moderator: Sebu$
- BajBus
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
ok, sprawa kalkulatora do 300 załatwiona tylko problem z wyjęciem radia...
natomiast abram1_1, narazie nic nie poradzę, nie mogę znaleść do 400 ale widziałem ktoś jeszcze wcześniej rozkodowywał radia, trzeba by przejrzeć parę postów do tyłu...
natomiast abram1_1, narazie nic nie poradzę, nie mogę znaleść do 400 ale widziałem ktoś jeszcze wcześniej rozkodowywał radia, trzeba by przejrzeć parę postów do tyłu...
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)
- dzarko
- Mieszkaniec
- Imię: Jarek
- Auto: Opel
- Model: ZafiraA
- Oznaczenie silnika: Z16XE
OK, dzięki.
--scalone--
Wyciągnąłem radio, wrzuciłem numer do generatora i podaje mi ten sam kod, co wczoraj wpisywałem. CO jest grane? Czy mam wpisać RADIO CODE czy SECURITY CODE po odłączeniu aku? Pomoże ktoś?
EDIT: Walka wygrana. Poniżej podzielę się, po kolei, co i jak trzeba robić. Mój kod okazał się dobry, ale napiszę w wersji z brakiem kodu (plus w wersji z kodem)
//uprasza się o edytowanie postów //BajBus
--scalone--
Wyciągnąłem radio, wrzuciłem numer do generatora i podaje mi ten sam kod, co wczoraj wpisywałem. CO jest grane? Czy mam wpisać RADIO CODE czy SECURITY CODE po odłączeniu aku? Pomoże ktoś?
EDIT: Walka wygrana. Poniżej podzielę się, po kolei, co i jak trzeba robić. Mój kod okazał się dobry, ale napiszę w wersji z brakiem kodu (plus w wersji z kodem)
//uprasza się o edytowanie postów //BajBus
Ostatnio zmieniony 11 lip 2010, 23:19 przez dzarko, łącznie zmieniany 1 raz.
Błękitna Zocha z Białołęki
- dzarko
- Mieszkaniec
- Imię: Jarek
- Auto: Opel
- Model: ZafiraA
- Oznaczenie silnika: Z16XE
Już mi się udało, właśnie zmieniam mój post na tutorial dla potomnych. Za chwilę będzie gotowy.
TUTORIAL:
Załóżmy, że odpiąłeś akumulator, w tym czy w innym celu. Nie istotne. Włączasz samochód a tam na wyświetlaczu radia CAR 300 (ponoć też CAR 400) pojawiają się literki SAFE. W głośnikach cisza. Jeśli nie masz CAR PASS z kodami, robisz co następuje:
1. Schodzisz do samochodu z kluczem imbusowym 1,5mm
2. Odkręcasz 4 zaślepki z zewnętrznym gwintem
3. W powstałe otwory wkładasz gwoździe. Mi przypasowały 2,5x70mm (4 sztuki kosztowały 15grosz) lub specjalny klucz do zdejmowania (do kupienia na Allegro za 15 zyla)
Powinno się poczuć lekkie kliknięcie.
4. Wyciągasz radio
5. Odczytujesz numer seryjny radia mający postać GM$$$X$$$$$$$ - gdzie $ to cyfry, a X to liter. GM to GM.
6. Wpisujesz do generatora GENERATOR i spisujesz kod
7. Wkładasz radio na miejsce
8. Przekręcasz stacyjkę do na ostatni ząbek przed zapłonem.
9. Radio ma być WYŁĄCZONE (widać datę)
10. Wciskasz przycisk AS i cały czas go trzymając włączasz radio, aż do usłyszenia w głośnikach BEEEP
11. Pojawia ci się $ SAFE, gdzie $ to liczba pozostałych prób.
12. Następnie pojawi ci się SAFE - - - -
13. Używając klawiszy 1 - 2 - 3 - 4 wprowadzasz kod. Każde naciśnięcie odpowiedniego klawisza powoduje przeskok odpowiadającej mu pozycji kodu o oczko do góry
14. Naciskasz i przytrzymujesz AS aż do takiego samego BEEP
15. Czaaaduuu!!!
Jeśli masz CAR PASS (taka karteczka w karcie serwisowej) zaczynasz od punktu 8. Kod do wpisania jest na karteczce w miejscu oznaczonym RADIO TYPE/CODE i jest to czterocyfrowy kod po /.
Mam nadzieję, że komuś pomogę. Jeśli ktoś to uzna za dobre proponuję skopiowanie w widoczne miejsce.
PS> Zdjęcia pochodzą z zewnętrznego portalu, którego adres na nich widać.
TUTORIAL:
Załóżmy, że odpiąłeś akumulator, w tym czy w innym celu. Nie istotne. Włączasz samochód a tam na wyświetlaczu radia CAR 300 (ponoć też CAR 400) pojawiają się literki SAFE. W głośnikach cisza. Jeśli nie masz CAR PASS z kodami, robisz co następuje:
1. Schodzisz do samochodu z kluczem imbusowym 1,5mm
2. Odkręcasz 4 zaślepki z zewnętrznym gwintem
3. W powstałe otwory wkładasz gwoździe. Mi przypasowały 2,5x70mm (4 sztuki kosztowały 15grosz) lub specjalny klucz do zdejmowania (do kupienia na Allegro za 15 zyla)
Powinno się poczuć lekkie kliknięcie.
4. Wyciągasz radio
5. Odczytujesz numer seryjny radia mający postać GM$$$X$$$$$$$ - gdzie $ to cyfry, a X to liter. GM to GM.
6. Wpisujesz do generatora GENERATOR i spisujesz kod
7. Wkładasz radio na miejsce
8. Przekręcasz stacyjkę do na ostatni ząbek przed zapłonem.
9. Radio ma być WYŁĄCZONE (widać datę)
10. Wciskasz przycisk AS i cały czas go trzymając włączasz radio, aż do usłyszenia w głośnikach BEEEP
11. Pojawia ci się $ SAFE, gdzie $ to liczba pozostałych prób.
12. Następnie pojawi ci się SAFE - - - -
13. Używając klawiszy 1 - 2 - 3 - 4 wprowadzasz kod. Każde naciśnięcie odpowiedniego klawisza powoduje przeskok odpowiadającej mu pozycji kodu o oczko do góry
14. Naciskasz i przytrzymujesz AS aż do takiego samego BEEP
15. Czaaaduuu!!!
Jeśli masz CAR PASS (taka karteczka w karcie serwisowej) zaczynasz od punktu 8. Kod do wpisania jest na karteczce w miejscu oznaczonym RADIO TYPE/CODE i jest to czterocyfrowy kod po /.
Mam nadzieję, że komuś pomogę. Jeśli ktoś to uzna za dobre proponuję skopiowanie w widoczne miejsce.
PS> Zdjęcia pochodzą z zewnętrznego portalu, którego adres na nich widać.
Błękitna Zocha z Białołęki
Szanowni Koledzy czy możecie pomóc w ustaleniu kodu radia CCRT 700. Narazie wszystko gra ale mam zamiar je wyciągnąć aby sprawdzić jaki mam wyświetlacz, a przy okazji wymienić żaróweczki podświetlające wskaźniki.
Radio na bank ma wprowadzony kod po po przekręceniu kluczyka w stacyjce na chwilkę pojawia się na wyswietlaczu napis code.
Radio na bank ma wprowadzony kod po po przekręceniu kluczyka w stacyjce na chwilkę pojawia się na wyswietlaczu napis code.
Witam, mam pytanie czy odblokowanie funkcji zmieniarki cdc3 w radyjku ccrt700 musi się odbyć w serwisie przy pomocy tech2, czy op-com i odpowiedni interface też da sobie radę?
Kod: Zaznacz cały
Witam.Ja również przez przypadek straciłem możliwość posłuchania sobie radia. Nie posiadam kodu a serwisowi nie chciałbym dać zarobić, chociaż moim zdaniem powinni te dane udostępniać bezpłatnie. Potrzebuję kod do VDO 500 GM 050011042378 . Może akurat ktoś pomoże chociaż to podobno problem z tym modelem.
Z tego co jest mi wiadome, to niestety, kod do tego radia tylko w salonie. W Lublinie za całą PassCard życzą sobie 150 zł.Moncik pisze:Kupiłam Zafirkę i "straciłam radyjko" Nie mam kodu do radia ;(
Jak się uporać z radiem Siemens NCDR 1100 ?? Nawigacja nie działa, radio nie działa ..
Nawet salonu opla nie ma ...
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
W dobrych warsztatach Car Audio powinni Ci pomóc odzyskać kod do radia.
W tej np. ofercie (dot. innej sprawy, ale poczytaj do końca - usuwanie DISPLAY SAFE, RADIO SAFE !!!) chwalą się, że takie rzeczy też można u nich http://moto.allegro.pl/lcd-opel-omega-v ... 37558.html
W tej np. ofercie (dot. innej sprawy, ale poczytaj do końca - usuwanie DISPLAY SAFE, RADIO SAFE !!!) chwalą się, że takie rzeczy też można u nich http://moto.allegro.pl/lcd-opel-omega-v ... 37558.html