Łączniki stabilizatora

Zawieszenie, koła, podwozie, układ kierowniczy, hamulce, opony itp.

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
el_guapo

Łączniki stabilizatora

#1 Post autor: el_guapo »

Joł,
Wymiana mi się szykuje powyższych - nie to żeby waliły, ale ja muszę mieć zawias perfekt i już lekkie stuki/luzy mnie wkurzają.

Jaką firmę polecacie - wstępnie zamówiłem łączniki TRW i gumy staba Impergom'u

Woytas

#2 Post autor: Woytas »

TRW łączniki jedne z lepszych ( choć wg. mnie lepsze są Lemforder'a)
Gumy stabilizatora wybrałeś również OK. założyłem takie w marcu ubiegłego roku i dopiero teraz zaczynam je słyszeć... no i oczywiście też zabieram się za wymianę takiego kompletu ale czekam na money bo jeszcze piastę PP muszę zakupić :/

Awatar użytkownika
rzadki
Zafiromaniak
Model:

#3 Post autor: rzadki »

też mam TRW, dobra firma, lepsza była by Lemfoerder - idzie na pierwszy montaż, ale jest droższy z 30-40 zł (a to prawie 2 razy tyle co TRW). wiec polecam z czystym sumieniem :)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę, aż ciężko czasami ich wyprzedzić. ;)
Obrazek

el_guapo

#4 Post autor: el_guapo »

rzadki pisze:też mam TRW,
Poszły łączniki TRW i gumy staba ImperGom - cena łączna usługi (wymiana+częsci) = 210zł (2xTRW po 49zł + 2xImperGom po 7zł + robocizna)

Awatar użytkownika
rzadki
Zafiromaniak
Model:

#5 Post autor: rzadki »

oby sie dobrze jeździło ;)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę, aż ciężko czasami ich wyprzedzić. ;)
Obrazek

Nidhogg

#6 Post autor: Nidhogg »

Polecam firmę JGR jeżeli chodzi o łączniki stab.- Jakość - może konkurować z TRW, chociaż pewnie nikt mi nie uwierzy :D

David

#7 Post autor: David »

ja założyłem 2 mies temu łączniki Swag i jestem bardzo zadowolony cena za szt ok 50-60PLN :)

Harry200
Zafiromaniak
Imię: Henryk
Auto: Zafira
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Y22DTR
#8 Post autor: Harry200 »

Ja u siebie zakladałem TRW,zrobiłem 40tys i na razie cisza..

Paweł_Morąg

#9 Post autor: Paweł_Morąg »

Ja również zmieniłem na TRW po tym, jak prawy łącznik-nie wiem jakiej firmy- pękł w połowie na jakiejś górce...

Awatar użytkownika
sesorek
Przeglądacz
Model:

#10 Post autor: sesorek »

ja do siebie febi bilstein 55pln/szt. A we wtorek zabieram się za wymianę gum stabilizatora
będzie masakra z podejściem :/ a kupiłem firmy topran ze niby niemieckie.... całe 9 PLN/szt,
końcówki drążków również febi 50pln/szt, a sworznie TRW, zobaczymy ile zestaw pohula...

Freshh

#11 Post autor: Freshh »

TRW bardzo dobry wybór. Mam je teraz już dłuższy czas. Wcześniej wkładali mi jakieś plastiki. Mówili że dobre. Pierwszy i ostatni raz. Jak można takie badziewie produkować....

ZAKROPIOLO

#12 Post autor: ZAKROPIOLO »

A mi na polskie drogi polecono łączniki wzmacniane Miele, czy jakoś tak. Całe metalowe jak będę miał czym to zrobię fotę. Założone i jest ok.

gwizdenson

#13 Post autor: gwizdenson »

Miałem już metalowe ,plastikowe firma lepsza i gorsza a i tak praktycznie co roku trzeba wymienić.Z tym,że jak kiedyś założyłem jakiś tam plastik to nie pukał tylko wyrwał się z gniazda.

Nidhogg

#14 Post autor: Nidhogg »

rzadki pisze:też mam TRW, dobra firma, lepsza była by Lemfoerder - idzie na pierwszy montaż, ale jest droższy z 30-40 zł (a to prawie 2 razy tyle co TRW). wiec polecam z czystym sumieniem :)
TRW też idzie na pierwszy montaż

Woytas

#15 Post autor: Woytas »

TRW też idzie na pierwszy montaż
rzadki właśnie napisał, że idzie Lemforder :/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie”