Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Autko które zakupiłem nie miało tej gumowej listwy pod przednim zderzakiem (potocznie zwanej hokejem).
Udało mi się zakupić to cholerstwo ( w ASO wołają 140zł za jedną część ) i przymierzam się do montażu.
Z tego co widzę po hokeju to powinien się trzymać na trzech wkrętach, bolcach lub czymś podobnym.
Czy ktoś z was ściągał bądź montował hokej i może udzielić kilku wskazówek ?
Ostatnio zmieniony 16 gru 2011, 17:55 przez Anony Mous, łącznie zmieniany 1 raz.
Montowany jest na takie zatrzaski jakby, bardzo elegancko to wchodzi. A bolce są 3 i są elementami zderzaka. tzn są po jednym na obu krańcach i na środku jeden. Po prostu takie kolcowate wyspustki z plastiku zderzaka. Nic wiecej nie trzeba kupować montować itp
Ten na środku: na niego muszą najść i zazębić się dwa elementy i na niego najść. Najwiecej jaj jest właśnie tu. Generalnie całość do założenia w ok 5 min.
Ale trzyma się nieżle, bo kiedyś Zafa przejechała z dyndającym w 40% długości hokejem ponad 50km wiec....
ale hokej ma trzy okrągłe twory w sumie jeden na środku i dwa po bokach, dolewałem płynu do chłodnicy więc stwierdziłem że sprawdzę czy coś tam mam. i po jednej stronie mam właśnie taki kołek rozporowy i myślałem że to pozostałość po wcześniejszym hokeju
Pokazane przez tEREk'a, kołki z tej oferty wykorzystywane są dokładnie do celów wymienionych przez tego sprzedawcę, ostatnio wymieniałem przy nadkolu koła lewego.
Natomiast tzw. hokej montowany jest dokładnie tak, jak opisał to Lorry,