Awaria w drodze - kontrolka silnika

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
Freshh

Awaria w drodze - kontrolka silnika

#1 Post autor: Freshh »

Dzień Dobry,
Proszę mi napisać albo pokazać zdjęcie gdzie znajdują się świece .Jestem kompletnie zielony a mruga mi kontrolka silnika. Jak przyśpieszam mruga jak nie to gaśnie. Kiedyś mi tez się tak włączyła to okazało się ze odkręciła mi się jedna świeca.Musze jeszcze wrócić do domu to spróbuję sobie dokręcić jeśli to faktycznie to samo. (benzyna 1,6V)
Dzięki,
sQcha

#2 Post autor: sQcha »

Witaj na forum.

Zaraz dam Ci link do książki o naprawie Zafiry (tylko ją uploaduję na swój serwer) to sobie zerkniesz jak zabrać się do świec.

Zapraszam do Dzierżoniowa, to sprawdzimy jakie błędy masz w komputerze.

EDIT:

TU masz książkę do obsługi Zafiry.
Freshh

#3 Post autor: Freshh »

Dziękuję bardzo za linka. Również pozdrawiam. Podaj namiary - przyjadę. Może jesteście fachowcami którzy generalnie usprawnią moją Zafirkę a problemów może nie mam wielu i dużo ale kilka jest drobno-upierdliwych których lokalni kacykowie napraw jakoś dokończyć nie potrafią.
sQcha

#4 Post autor: sQcha »

Odezwij się na PW, to się dogadamy w sprawie podłączenia do kompa.
Freshh

#5 Post autor: Freshh »

Sprawdziłem świece i jest OK. Ale zajrzałem pod spód auta. Okazało się że za tłumikiem przerwała się rura całkiem. To chyba źródło problemów totalny spadek mocy i mruganie kontrolki.

//scalone// - 16-09-2010

Zakańczając ten temat to jak od początku generalnie było wiadomo , że padło coś z rzeczy:świeca, cewka to właśnie cewka do wymiany (wcześniej wymieniłem świece).
Aha i dzięki sQcha za sprawdzenie auta OPCOmem.
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2010, 19:44 przez Freshh, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”